Mallorca, Spanien: Totally gutted – butik med fokus på fermenterad mat
Korrens tips

Totally gutted – butik med fokus på fermenterad mat

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är en butik Santa Catalina med en speciell nisch. 

Lediga rum & priser i Palma

Nu har Palma fått sin första butik helt ägnad åt fermenterad mat och dryck, Totally gutted i Santa Catalina. Den amerikanska ägaren Libby har en bakgrund som kock på yachter och har dessutom pluggat holistisk näringslära och insett vikten av en tarmflora i balans.

En gasig mage är din kropps sätt att säga att den saknar (eller fått för mycket av) något. Ursprungligen tänkt som café är nu Totally gutted ett tasting room och butik för dessa, för många ganska nya, smaker. Här säljs ett antal varianter av kombucha (den dryck vars försäljning ökar mest i USA), olika kefirer, kimchi, tempeh och annat jäst.

Du kan komma med din egen flaska eller behållare och fylla på för att återvinna. Dessutom vill Libby uppmuntra till fermentering i stugorna och du kan få med din egen kultur hem för att tillverka din egen kombucha.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-11-01