Trots pandemin slog restaurangen OMAKA i centrala Stockholm upp portarna hösten 2020. Nu maxas konceptet och två nya köksmästare anställs samt en ny VD.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

I augusti 2020 slog OMAKA i centrala Stockholm upp portarna och bjöd in till dess matsal, bar, uteservering och ölträdgård. Nu är restaurangteamet peppade på att efter lång tid med strikta restriktioner äntligen kunna ta OMAKA till nya höjder.

- Vi är otroligt taggade att äntligen få fortsätta vår resa med betydligt större möjligheter än under pandemins restriktioner. Genom nyrekryteringarna är vi nu också redo att ta nästa steg, säger Hedda Spendrup som är bryggmakare på OMAKA, i ett pressmeddelande.

Hon tillägger att menyerna är klara och att det finns mängder av ny, kul öl som väntar på att serveras. Namn på några av dessa ölkreativiteter är törstsläckaren Kallsup med fänkålsfrön och sellerisalt, romantiska Afrodite med afrodiskum samt fruktiga Zalamea med apelsin och koriander.

Nya i restaurangen är även kockarna Jesper Gren och Jacob Davidsson. Jesper har tidigare varit sous-chef på Guide Michelins hyllande Aloë. Han kommer ansvara för luncherna, medan Jacob som kommer senast från Aira (även den en stjärnbeströdd restaurang) kommer agera köksmästare kvällstid. Ny VD för OMAKA är Jimmie Rundqvist som har mycket lång erfarenhet i bagaget, senast kommer han som VD från Tennstopet.

Omaka är restaurang samt ett innovationsbryggeri i centrala Stockholm som drivs av Hedda Spendrup.

Kan vara en bild av dryck och inomhus