Storbritannien: Bo som en aristokrat på Downton Abbey-slottet
Foto: Airbnb
Nyhet

Bo som en aristokrat på Downton Abbey-slottet

I samband med att succéserien Downton Abbey blir film öppnar verklighetens Downton Abbey – Highclere Castle – upp dörrarna för två besökare som får möjligheten att äta och dricka som karaktärerna i serien samt övernatta en natt på det sagolika slottet. 

Text: Elin Fellman

2010-talets succéserie Downton Abbey hade spelfilmspremiär den 13 september och hypen bland fansen har varit enorm. De mest inbitna av dem har nu möjligheten att tillbringa en natt på inspelningsplatsen. Slottet bokas på sajten Airbnb – men det gäller att vara på tårna då endast två gäster får checka in. 

– Det är ett privilegium och nöje att kunna kalla Highclere Castle mitt hem och det gläder mig att kunna dela det på Airbnb för en verkligt unik vistelse. Highclere Castle har tillhört familjen Carnarvon sedan 1679 och har en otroligt rik historia. Jag brinner för Highclere Castles berättelser och arv och ser fram emot att få välkomna våra framtida gäster, säger Lady Carnavon som äger slottet tillsammans med earlen av Carnavon, i ett pressmeddelande.

Highclare castle ligger på den engelska landsbyggden, två timmar utanför London, i området Hampshire. Serien, som porträtterar en aristokratisk familj i början av 1900-talet, är ofta en fröjd för ögat då de rör sig i pampiga rum och storslagna miljöer. De som får checka in på slottet kommer att få testa på mycket som den fiktiva familjen Crawley gör dagligen. Cocktails i salongen, middag, frukost, rundtur av ägorna, och en natt i ett av husets stora sovrum.

Totalt finns 300 rum i det 9 000 kvadratmeter stora slottet.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda fans den ultimata Downton Abbey-upplevelsen genom denna fullständigt unika vistelse på Highclere Castle, säger Hadi Moussa, verkställande direktör för Airbnb i norra Europa.

The Guardian

Aftonbladet resa 

Publicerad: 2019-09-18