Edinburgh, Storbritannien: 5 butiker i Edinburgh
Skottland

5 butiker i Edinburgh

Strunta i London och förlägg shoppinghelgen i Skottland. RES ger dig fem utomordentliga tips på shopping i Edinburgh.

Hotell i Edinburgh


Totty Rocks
Totty Rocks säljer fantastifull design från skotska kreatörer. Butiken är ett av få ställen som har specialiserat sig på lokala designers som också huserar på översta våningen. Här hittar du bland annat handväskor från Timmy Woods, hattar designade av Christina Conlon och coola mönstrade stumpbyxor från Bebaroque.
40 Victoria Street, Edinburgh
+ 0131 226 3232?
tottyrocks.co


Armstrongs
Armstrongs är en 60 år gammal butik som med åren har utvecklats till ett näste för vintage och second hand. Glittriga 70-talskläder, Fame-utstyrslar från 80-talet, balklänningar, spetskreationer och, för att inte glömma vart man befinner sig – rader med kiltar . Affären är en labyrint man gärna går vilse i och för att fynda bäst kan det vara bra att ha tid på sig.
83 The Grassmarket, Edinburgh
armstrongsvintage.co
.uk

Jane Davidson
Den här butiken börjar även den bli till åldern med 40 år fyllda i år. Ägs av en mor och dotter med sinne för god smak och exklusivitet. På galgarna samsas Missoni, Diane Von Furstenberg, Armani och Nichole Miller. Jane Davidson har ett lojalt klientel av lokala damer som bor runtom i Skottland. Kan bara för atmosfären vara värt ett besök.
52 Thistle Street, Edinburgh
janedavidson.co.uk

Herman Brown
Till skillnad från Armstrong har Herman Brown vintage väl handplockad av butiksägaren. Plaggen är väl bevarade och priserna därmed högre men det går att fynda här. Annars kan man alltid komma hit för det stora urvalet av solglasögon och smycken.
151 West Port, Edinburgh
hermanbrown.co.uk


Cabaret
Antikviteter men också “billigt krafs” som gamla böcker, smycken och porslin. Fyndutsikt hög.
Cabaret, 137 West Port, Edinburgh

 

Publicerad: 2009-09-15