Edinburgh, Storbritannien: Mönstrade Missoni nyöppnat i Edinburgh
Skottland

Mönstrade Missoni nyöppnat i Edinburgh

Missoni är det senaste av i raden av modevarumärken som öppnar hotell och häromdagen slog man upp portarna i Edinburgh. Färgglatt, mönstrat och annorlunda – hotellets interiör är skrudat i märkets karaktäristiska design från topp till tå, från entréhall till toalettstol. 

– Jag har sett många designhotell med grå, svart och brun minimalistisk design. Det här är annorlunda och färgglatt. Så fort du öppnar ytterdörren vet du att det är Missoni, säger Kurt Ritter, vd för Rezidor som öppnat hotellet tillsammans med varumärket.

Kreativ chef är inte mindre än Rosita Missoni vars väl genomtänkta koncept är en konstellation av varumärkets typiska uttryck och design från personliga favoritdesigners som Marcel Wanders och Arne Jacobsen. Och fler öppningar väntar, i höst invigs hotell i Kuwait och Oman och alldeles nyligen har man även gått ut med ett hotell i Kapstaden öppnas i samband med fotbolls-VM 2010. Enligt Rosita Missoni ska vart och ett av Missoni-hotellen vara unikt och spegla hennes egna individuella kreativa vision.

1 George IV Bridge, Edinburgh,
+44 131 220 6666
hotelmissoni.com

 

Fler hotell i Edinburgh

Publicerad: 2009-06-12