London, Storbritannien: 5 x Boutiquehotell i centrala London
Tips

5 x Boutiquehotell i centrala London

Övernattningsoaserna mitt i centrala London blir både fler och mer hänförande. Här är hotelladresserna där du gärna skippar sightseeingen för att få stanna på rummet.

Text: Linda Iliste

Lediga rum & priser i London

The Mandrake

Som om en liten lummig bit av New Orleans korsats med en marockansk souk i centrala London. Så känns det att stiga in på spektakulärt snygga The Mandrakes innergård där grönskan klänger på loftgångarna. Hotellet är mycket raffinerat, bitvis nästan hallucinogent tack vare all excentrisk interiör med fantasifulla djur (som en påfågel korsad med en känguru). Rummen är individuellt inredda, baren hur hipp som helst och restaurangen utmärkt. Som en saga!

20-21 Mandrake Street, Fitzrovia
themandrake.comHenrietta Hotel

Covent Garden är inte längre en turistfälla utan strösslat med unika butiker, barer och gatumat. Alldeles intill det världsberömda torget huserar numera även ett av stadens sötaste boutiquehotell, döpt efter gatan det ligger på. De franska ägarna har sedan tidigare flera cocktailhak och på Henrietta har de skapat en förförisk stämning. De 17 rummen är utspridda i två viktorianska småhus och har mycket pastellrosa inslag. Extra plus för den läckra frukostmenyn.

14-15 Henrietta Street, Coven Garden
henriettahotel.comFlemings Mayfair

Bland Londons väletablerade lyxhotell sticker Flemings ut. Dels för att det är det näst äldsta som fortfarande är i bruk (Flemings har varit öppet sedan 1851) och dels för att det är privatägt. Dessutom har det genomgått en minutiös renovering som har lyft fram den ålderstigna glamouren. Stämningen är stillsamt sofistikerad och läget mellan Hyde Park och Green Park idealiskt. Missa inte hotellets krog Ormer by Shaun Rankin och bar Manetta’s, båda värda ett besök även om du inte övernattar.

7-12 Half Moon Street, Mayfair
flemings-mayfair.co.ukDorset Square Hotel

Att Firmdale Hotels sticker ut beror mycket på inredningsdesignern Kit Kemps omsorgsfulla hand. Hotellkedjans Dorset Square Hotel har pigga färger, udda textiler och nickningar till kvarterets cricketklubb. Det är inte stort utan känns charmigt intimt, även nere i källarkrogen The Potting Shed vars enkla men vällagade meny är ett synnerligen prisvärt middagsalternativ i flotta Marylebone. De lokala tipsen på allt från pubar till teaterföreställningar som finns listade på rummet och de söta doftljusen från Rik Rak sätter pricken över i.

39-40 Dorset Square, Marylebone
firmdalehotels.comRedchurch Townhouse

Avsides är det knappast; flera av östra Londons prisbelönta barer, krogar och butiker ligger runt knuten. Ändå är Redchurch Townhouse skönt diskret. Hotellet är fullt av retroinspirerade detaljer, från det blå kaklet och kurviga trämöblerna i de kompakta rummen till doftljusen, stringhyllorna och de lysande skyltarna på hotellrestaurangen Cecconi’s som proklamerar ”bloody neons!”. Redchurch Townhouse är lika delar 1940-talsdoftande la dolce vita-stämning och samtida Shoreditch-chict. Svårslaget för dig som önskar gångavstånd till händelsernas centrum.

25-27 Whitby Street, Shoreditch
redchurchtownhouse.com

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-11-20