London, Storbritannien: 9 restauranger du inte får missa i London
Tips

9 restauranger du inte får missa i London

Fantastiska London har mycket att erbjuda men för att fokusera på en sorts upplevelse kommer här nio restaurang tips vi gillar lite extra – med en klar kärlek till asiatiska smaker men även en liten dos av såväl italienskt som franskt.

Text: Sofia Sundström

Dinner by Heston

En restaurang som utforskar Storbritanniens kulinariska historia – däribland ett recept på rostade musslor med gurkketchup som hittades år 1836 i en bok som hette ”The Cook and Housewife’s Manual Mistress”. Även om detta är restaurangens nisch så är det nog många som missar den lilla detaljen. Det är en lyxig och elegant restaurang med fingerkänsla. Inte den billigaste i London med definitivt värt ett besök. Tips är deras luncher som är väldigt prisvärda – något som har att göra med landets kulinariska historia även det.

Hyde Park, 66 Knightsbridge

dinnerbyheston.co.uk

Hakkasan

En prisbelönt restaurang som serverar kantonesisk mat. Man använder här högkvalitativa ingredienser och uråldriga traditionella tekniker när man tillagar maten som sedan presenteras vackert på gästernas tallrikar. En cool restaurang som är en upplevelse att besöka i sig och där man inte behöver oroa sig för att bli besviken på maten – oavsett vad man beställer. I London finns det två Hakkassan restauranger. Den nyare restaurangen i Mayfair är lite lugnare och möjligen inte lika cool som den på Hanway Place, men maten är minst lika bra och miljön är lite lugnare så man kan prata – välj beroende på vilken atmosfär du är ute efter helt enkelt.

17 Bruton Street

Hakkasan.cm

Sexy Fish

En asiatisk restaurang som serverar sushi, sashimi, fisk- och skaldjur samt kött som har tillagats på deras robata grill. Lokalen är designad av Martin Brudnizki och du kan här vänta dig glamour och dekadens med en hel del konstverk från Damien Hirst, Michael Roberts Frank Gehry på väggarna. Det är trendigt och atmosfären vibrerande – hit går alla de rätta människorna. Med det sagt så serverar de riktigt god mat som förtjänar sin dos i rampljuset.

Berkeley Square House

sexyfish.com

Park Chinois

Mitt i Mayfair bakom två röda dörrar hittar du denna dekadenta pärla. Njut av innovativa kinesiska matupplevelser i den eleganta matsalen på bottenvåningen eller ta spiraltrappan en våning upp. För Club Chois för mer av en klubbkänsla – personligen föredrar vi bottenvåningen. Maten är god och väl genomförd. Vill man ha pekingankan så behöver man förboka den.

N17 Berkeley Street

parkchinois.com

Zuma

Zumas koncept är av det vinnande slaget. Här kan du njuta av all den mystik som japans kulinariska scen har att erbjuda i en modern och trendig atmosfär – tänk Nobu. Restaurangen öppnade sina dörrar för 15 år sedan och vart snabbt en favorit bland folket, något som de inte har tappat under de gångna åren – bara det talar till det positiva. Ett tips är att boka då det, som sagt, är en favorit.

5 Raphael Street

zumarestaurant.com

Berners Tavern

En enastående lokal med högt i tak, lyxiga draperier och maffiga kristallkronor, där väggarna är täckta med stora som små målningar och fotografier försedda med guldramar och den glittrande baren stoltserar på ena sedan av lokalen. Välj en god klassiker till middag eller nöj dig med en lyxig drink vid baren.

10 Berners Street

bernerstavern.com

Novikov

Denna restaurang har två delar där den ena är just asiatisk. Med sitt öppna kök och skal- och fiskingredienser på display inger den en känsla av en asiatisk marknadsplats med en modern och trendig känsla. Den andra delen är däremot italiensk och erbjuder riktigt god pizza, pasta och andra klassiska rätter från landet. Här är det en dov elegans som gäller, med ek detaljer, stora speglar och för att inte tala om den öppna eldstaden. Två helt olika matkulturer med helt olika atmosfärer under samma tak som båda levererar. Om du inte känner för en ordentlig måltid kan ett glas intas i deras bar.

50A Berkeley Street

Novikovrestaurant.co.uk

La Petite Maison

I denna lilla restaurang serveras det en smärre blandning av Frankrike möter Medelhavet. Istället för de tunga lyxiga tonerna av den förväntade överanvändandet av smör och grädde fokuserar man här istället på lättare och nyttigare kombination i sina matupplevelser. Deras restaurang i London är deras flaggskepp men har i och med sin framgång öppnat upp i flera kosmopoliska städer i världen – men om man vill uppleva dem till fullo är det definitivt deras restaurang i London som bör besökas.  

53-54 Brook’s Mews

lpmlondon.co.uk

Scott’s

Ett fisk- och skaldjursbrasserie för den som gillar havets härligheter. Föredrar du kött så erbjuds även det, även om fokus hos Scott’s är just på riktigt goda fisk- och skaldjursupplevelser. Lokalen är sofistikerad med en härlig stämning mitt i Mayfair.

20 Mount Street

scotts-restaurant.com

Lediga rum & priser i staden

Du hittar vår stora reseguide till London här.

Publicerad: 2019-05-29