London, Storbritannien:  Ara Vartanian – Europas första butik
Korrens tips

Ara Vartanian – Europas första butik

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är smyckesdesignern Ara Vartanians butik i stadsdelen Mayfair. 

Lediga rum & priser i London

En bättre musa än den som brasilianska smyckesdesignern Ara Vartanian haft, är svår att tänka sig. För sju år sedan klev nämligen Kate Moss in i hans butik São Paulo och blev, enligt egen utsago, helt förtrollad av skapelserna hon såg. Som hon uttryckte det i New York Times: ”jag ville ha allt. Och det vill jag fortfarande”. När habegäret slår till behöver den Londonbaserade supermodellen inte längre korsa Atlanten för att slå till.

I stället kan hon strosa ner till flådiga stadsdelen Mayfair där Ara Vartanian för ett par år sedan öppnade sin första europeiska butik. Den är vackert formgiven av arkitektbyrån Estudio Tupi och känns trots sitt överdåd både personlig och rolig. De drygt 300 bijouterierna, med typiska Vartanian-kännetecken som upp- och nervända diamanter och utmanande kraghalsband i vitt guld, ligger och glänser i en miljö präglad av 50-talsmöbler, vinylspelare och dyr whisky. Det är inte billigt förstås, men om du någon gång i livet – vid, säg, bröllopsfirande eller en särskilt betydelsefull jämn födelsedag – behöver slå till på ett smycke, faller Ara Vartanian definitivt utanför dussinklenoderna. Rock’n’roll och tidlös finess på en och samma gång.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-10-21