London, Storbritannien: Backyard Cinema – nytt  biografkonceptet i London
Korrens tips

Backyard Cinema – nytt biografkonceptet i London

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är biografkonceptet Backyard Cinema. 

Lediga rum & priser i London 

Efter åratal av olika pop-ups runtom hela London har Backyard Cinema – döpt så efter den bokstavliga bakgård man höll sin första filmvisning vid – fått ett permanent hem. Det interaktiva biografkonceptet har flyttat in i före detta Capital Studios i Wandsworth, en byggnad som såväl tv-kocken Ainsley Harriott som David Bowie och The Beatles tidigare hållit hus i. Vid sidan av 250 sittplatser att luta sig tillbaka i för att underhållas av rörliga bilder på stor duk finns även två barer, en stor och en liten, samt en uppvärmd gårdsplan där det serveras gatumat (i skrivandets stund signerad Honest Burgers och Motherclucker).

Stämningen inne i själva biolokalerna är sig härligt lik, präglad av gröna slingerväxter, takkronor och alla de detaljer som gjort Backyard Cinema så måttlöst populär: särskilda ljud-, ljus-, ljud- och rökelement som förstärker och förhöjer själva filmföreställningen. Det är inte för inte som deras återkommande visningar av Baz Luhrmanns Romeo + Juliet uppbackad av en livs levande kör varit slutsålda fem år i rad...

Det här är bara början i Capital Studios, tanken är att längre fram addera allt från karaokebås till en teaterscen och bli ett av Londons främsta underhållningsnav. Men det pulserande hjärtat är och förbli film, och Backyard Cinema erbjuder redan nu en av de coolaste biografupplevelserna i hela Europa.

backyardcinema.co.uk
13 Wandsworth Plain, Wandsworth SW18 1ET

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-10-30