London, Storbritannien: Coolaste platserna i London i sommar
Pizzorna på Bobby Fitzpatrick har en amerikansk 70-talstwist.

Coolaste platserna i London i sommar

Ska du till London i sommar? RES Londonbloggare Cajsa tipsar om Londons coolaste adresser just nu. 

Av: Cajsa Lykke Carlson 

Se hotell i London

Boende

Green Rooms
– Kreativt hotell för konstnärer
Londons första ”arts hotel” ligger i Wood Green, ett område i norra London som hittills inte haft ett jätteroligt rykte. Men det är på väg att ändras, och hotellet är bara en indikation på att området börjar bli mer spännande! Här står den enkla men snygga designen i centrum, och konstnärer och folk som jobbar inom kreativa områden får rabatt. Detta är definitivt något för den unga, kreativa Londonbesökaren som hellre bor häftigt än centralt. Green Rooms har dubbelrum, men även sovsalar om man vill komma ännu billigare undan. Man transporterar sig lätt till och från Wood Green på Piccadilly Line. Rum i sovsal från cirka 270 kronor (cirka 200 kronor för kulturarbetare) per natt, dubbelrum från cirka 800 kronor per natt.
13-27 Station Road, Wood Green
Lediga rum & priser

Mat & dryck

Bobby Fitzpatrick
– Groovy sjuttiotalsbar och restaurang
Att besöka restaurangen och cocktailbaren Bobby Fitzpatrick i West Hampstead är en superrolig upplevelse som tar dig på en tripp tillbaka i tiden. Stället ser ut som ett 1970-talshem med kök och vardagsrum i tidsenlig inredning. Till och med handtorken på toaletten är från årtiondet. Här serveras riktigt goda cocktails och snacks som förtärs till tonerna av 70- och 80-talshits från bland annat Elton John och Status Quo. Även pizzorna har en amerikansk 70-talstwist – inga krispiga italienska bottnar här, utan tjockare varianter med mycket ost. Välj en ananaspizza om du verkligen vill vara retro.
273 West End Lane, West Hampstead
bobbyf.co.uk

Uchi
– Traditionell japansk mat som ger mersmak
Om man vill ha äkta japansk mat i London är Uchi ett utmärkt val. I den vackra, enkelt inredda lokalen i Clapton serveras mat som är en fröjd både för smaklökarna och ögonen. Sashimi som verkligen smälter i munnen, fräscha japanska sallader, regnbågsfärgade vegetariska sushirullar, friterad kyckling med chili… Här beställer man många små rätter och dricker med fördel japansk öl, japansk whisky eller sake därtill.
144 Clarence Road, Hackney

uchihackney.com

Grind Exmouth Market
– Moderna smårätter i rolig miljö
Exmouth Market är en pärla i östra/centrala London. Här hittar man mängder av restauranger och små mode- och inredningsbutiker och matmarknad varje vardag. Det senaste tillskottet på gatan är en restaurang från kafékedjan Grind. Här äter man många mindre rätter som man med fördel delar på och den moderna europeiska menyn har flera fullträffar. Prova absolut de friterade gröna tomaterna med citron, lammläggen, den grillade bläckfisken och salladen med brysselkål. Instagramvänlig inredning med neonskylt på väggen, trevlig personal och gott kaffe. 
8-10 Exmouth Market, Clerkenwell
grind.co.uk/exmouthmarketgrind

Shopping


Paper Mache Tiger

– Inredningsinspiration, shopping och kaffe
Paper Mache Tiger är kanske Londons snyggaste butik. Den är översållad av gröna växter och ljuset faller in genom gigantiska fönster i det höga taket. Som tur är lever produkterna som säljs här verkligen upp till inredningen. Märkeskläder, doftljus, anteckningsblock, nyckelringar – butiken erbjuder lite allt möjligt. Dessutom finns här ett litet fik om man bara vill titta in på en kaffe. Ett utmärkt ställe att köpa fina presenter på och för att tanka inredningsinspiration. Öppet onsdag till söndag. 
26 Cross Street, Angel
papermachetiger.com

Se & göra

Design Museum
– Nyaste destinationen för designintresserade
Nya Design Museum ligger smidigt och lättillgängligt nära Holland Park och High Street Kensington. Byggnaden designades av holländska OMA, och inuti påminner den litegrann om en kantigare version av Guggenheim-muséet i New York. På översta våningen finns gratisutställningar, men på de tillfälliga betalar man inträde. Just nu pågår utställningen Imagine Moscow som tar en titt på hur arkitekter och designers föreställde sig staden på 1920- och 1930-talen. Varför inte avsluta besöket med en drink i snygga Parabola Bar med utsikt över parken?
224-238 Kensington High Street, Kensington
designmuseum.org

Picturehouse Central
– Snyggaste bion i stan
Den senaste biografen från kedjan Picturehouse är ett roligt tillskott till centrala Londons biografutbud. Mycket snyggare än de tråkiga jättebiograferna på Leicester Square! Och som i många andra finns här även en bar och ett kafé. Besök den för den tjusiga lokalens skull, men håll även utkik efter särskilda filmvisningar och filmfestivaler. Picturehouse har ofta ett roligare filmutbud än andra stora biografer.
Hörnan av Great Windmill Street and Shaftesbury Avenue, Piccadilly
picturehouses.com/cinema/Picturehouse_Central

För fler tips: spana in RES Londonguide. 

Publicerad: 2017-06-27