London, Storbritannien: Heads + Tails – norra Londons bästa cocktailbar
Korrens tips

Heads + Tails – norra Londons bästa cocktailbar

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är cocktailbaren Heads + Tails. 

Lediga rum & priser i London

Norra Londons härliga Hampstead är ett av de där områdena som känns som en egen liten by med mysiga och puttriga små gator, fulla av charm och spännande historia. Något som däremot länge saknades var en cocktailbar vilket Will Partridge och Chris Dennis bestämde sig för att göra något åt. Hösten 2018 öppnade de tudelade Heads + Tails och ett drygt år senare är succén ett faktum. Fokus ligger på väldigt välblandade drinkar. På den ljusa, art deco-inspirerade ovanvåningen är de friska, söta och bubbliga och ackompanjeras av en vinlista.

Nere i den fönsterlösa, rockiga källarbaren är drinkarna däremot mörka och rökiga och i sällskap med iskall öl. Det finns även en barmeny med charkuterier, ostar, oliver och nötter, på helgen serveras brunch och det finns även en fin liten uteplats på baksidan av baren. Lagom till ettårskalaset liksom julen har man lanserat en helt ny cocktailmeny, inspirerad av höstens frukter och vinterns kryddor. Prova till exempel den ljusa Light Violet med gin, vemouth, aprikos och viollikör, ljusblå och frisk som en kylig vintermorgon, eller en tung Cranmore på whisky, campari, husets bitter och karameliserade kastanjer som känns som en varm kram framför brasan. Heads + Tails är en bra bar året om som tar säsongerna på innovativt allvar, helt klart värt ett besök!

headsandtails.bar

175 West End Ln, West Hampstead NW6 2LH

Öppettider: Måndag-tisdag 16-01, Onsdag-torsdag 16-02, fredag 16-03, lördag 10-03, söndag 10-01

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-12-19