London, Storbritannien: Heritage – schweizisk fine dining i Soho
Korrens tips

Heritage – schweizisk fine dining i Soho

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är den schweiziska krogen Heritage.

Lediga rum & priser i London

Fondue som fine dining? Varför inte! På Londons enorma och ständigt föränderliga krogscen är schweizisk mat inte direkt överrepresenterad. Restaurangen Heritage i Soho fyller med andra ord något av en kulinarisk lucka med sin laktostunga matlagning. För ska man göra lite svepande generaliseringar, är Schweizs kök djupt beroende av mejeriprodukter i produktionen av allt från sina berömda ostar till sin berömda choklad – och båda förekommer förstås på Heritages meny.

Det är dock ingen kritik. Att sätta sig till bords i den chica lokalen – mysigt mörk som en klassisk skidstuga med gott om ek, koppar och vintageaffischer från Montreux Jazz Festival – och beställa in kock Aarik Persauds sofistikerade tolkningar av rösti med långlagrad comté och St. Maure-getost, raclette med kolgrillade morötter, surdegskrutonger och aioli på svart vitlök och fondue full av gruyère och ännu mer raclette med småpotatis och pickles... Ja, det är att tillåta sig en stunds skamlös njutning som inte direkt bidrar till kroppslig hälsa men däremot den spirituella.

Det gör även den spännande vinlistan med gott om schweiziska vita druvdrycker präglade av Alpernas klimat och grovhuggna landskap. Det är oklart hur vi lyckas få i oss en skiva kakaostinn kirschtorte och Fourme D’ambert cheesecake också, men det går. Antagligen av det enkla skälet att det är så gott. ”Cheesy”, utan tvekan – men på finaste vis.

heritagerestaurant.co.uk
18-20 Rupert St, Soho W1D 6DF
Öppettider: Måndag-onsdag 12-midnatt, torsdag-lördag 12-01, söndag 12-23:30.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-10-25