London, Storbritannien: Hett i London: Arcade Food Theatre
Korrens tips

Hett i London: Arcade Food Theatre

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är Arcade Food Theatre som bjuder på sju krogar, ett bageri samt tre barer.

Lediga rum & priser i London

– En Seifert Spritz och en Pine Negroni, tack!

Något behövs för att släcka törsten och reta aptiten medan vi ögnar genom menyn.

Valet faller snabbt på bränd blomkål marinerad i lönnsirap och piri piri severad med koriandersmakande yoghurt och en fräsch tomatsallad piffad med picklade blomkålsblad och rödlök. Följt av en runda mjuka tacos fyllda med havsaborre och pico de gallo samt färska ärtor, grillad majs och jalapeño vilka sköljs ner med ett glas iskall Arcade-öl. En kort paus senare två tallrikar pasta – en med tagliolini slungad i smör, parmesan och svart tryffel, en med burratafylld pansoti toppad med Datterini-tomater och rostade pinjenötter – som paras med ett glas rosé från Provence och ett glas primitivo från Puglia. Och så slutligen kakaoöverdåd i form av en whiskyinfuserad ”Peruvian Chocolate Pot” toppad med dulce de leche och matcha liksom en enorm klick chokladmousse dränkt i inlagda körsbär och grädde.

Mycket mätta och belåtna är vi därefter inte på väg att rulla hem från Londons mest eklektiska restaurang. Nej, vi har just provat nyöppnade Arcade Food Theatre på bottenplanet i ikoniska Centre Point där Tottenham Court Road och Oxford Street möts. I den här stora mathallen samsas sju krogar, ett bageri samt tre barer. En avslappnad förening av väldigt varierande kokkonster som gör det lätt att göra precis vad vi tagit oss för, nämligen att grunna på en enda menyn vilken listar allt som bjuds och sedan rocka upp till så många olika köksdiskar magen mäktar med. Vi föll för portugisiska Casita do Frango, mexikanska Pastorcito, italienska Lina Stores, japansk-peruanska Chotto och brittiska Flat Iron Workshop. Men här finns även turkisk-cypriotiska Oklava, TŌU som serverar katsu sando samt Pophams för kaffe och bakverk.

Samtliga är välkända lokala institutioner, Lina Stores har till exempel varit frejdat i hela 75 år. Men det här är första gången de alla samsas under ett och samma tak. Arcade Food Theatre är därför spännande för oss Londonbor – och alldeles utmärkt för Londonresenärer på drift i city som nu får chans att i ett bräde prova på flera av stadens främsta matmakare.

arcade-london.com

103-105 New Oxford St, St Giles WC1A 1DD

Öppettider: Måndag-lördag 08-midnatt, söndag 10-22:30.

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-09-02