London, Storbritannien: Hett i London: Beckenham Place Park
Korrens tips

Hett i London: Beckenham Place Park

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är badplatsen i Beckenham Place Park.

Lediga rum & priser i London

Visste du att så mycket som 47 procent av London är grönområden? Och att det finns möjlighet att bada utomhus både här och där? Undertecknad är en trogen gäst i vad som rätt och slätt kallas ”the women’s pond”, en liten sjö bara för kvinnor i fantastiska Hampstead Heath i norra London.

Nu finns det dock goda skäl att åka på samma utflykt söder om Themsen. Närmare bestämt till Beckenham Place Park som likt namnet avslöjar är georgianska Beckenham Place Mansions imponerande mark. Fram till 2016 användes det som en mycket populär golfbana vars 96 hektar nu förvandlats till Lewishams största allmänna lunga – och lagom till denna sommar har kommunen återfyllt parkens sjö som först skapades av herrgårdens forna herre John Cator år 1800.

Sjön är anlagd just för bad och för att den ska hållas så naturlig och ren som möjligt, är källorna en akvifer som nås via ett nytt borrhål, grundvatten och en sedan tidigare förekommande ström. Vill man simma från bryggan bokar och betalar man sitt besök i förväg, men det finns även en liten öppen strand samt ett nytt kafé och möjlighet att paddla kajak. Det känns inte fullt lika vilt och avsides beläget som de små sjöarna i Hampstead Heath, men nog så magiskt.

ptpcoaching.co.uk/beckenham-place-park

Beckenham BR3 1SY

Öppettider: Tisdag 10-19, onsdag 07-19, torsdag 10-19, fredag 07-19, lördag-söndag 07-19

Läs den stora reseguiden till London här.

Publicerad: 2019-08-12