London, Storbritannien: Hett i London: Ibérica Farringdon
Korrens tips

Hett i London: Ibérica Farringdon

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är den spanska restaurangen Ibérica Farringdon.

Lediga rum & priser i London

I spanska Asturia driver kocken Nacho Manzano tvåstjärniga Casa Marciàl och enstjärniga La Salgar. Det ger utan tvekan hans brittiska tapasfranchise Ibérica en exklusiv air som vanligtvis är få kedjor förunnat. Men med all rätt, Ibérica håller hög klass.

Läget i trendiga Clerkenwell ett stenkast från Farringdon Station passar Lázaro Rosa-Violáns översvallande inredning som handen i handsken och maten är därefter, fyndig och flärdfull. Och mycken! Behändiga patatas bravas-tallrikar gör det förstås också enkelt att prova mycket, från friterade chorizoklubbor och amper Cabrales-ost till udda läckerheter som havsöring i krämig mandelpuré med picklad blomkål.

Glöm inte att beställa drinklassikern gin & tonic. Grundreceptet må vara lika engelskt som drottningen, men blandad på någon av de spanska ginvarianterna bakom bardisken blir resultatet så läckert särpräglat att värdnationen vi befinner oss i bör rodna lite.

ibericarestaurants.com

89 Turnmill St, Farringdon EC1M 5QU

Öppettider: Måndag-lördag 11:30-23:00

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-08-19