London, Storbritannien: Hett i London just nu: Maison Bab
Korrens tips

Hett i London just nu: Maison Bab

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är nyskapande Maison Bab.

Glöm bukfylla när du är på lyset. När Le Bab öppnade i Kingly Court för tre år sedan var ambitionen att sätta en ny twist på den klassiska kebaben. I fjol fick den populära inrättningen en systerkrog, Maison Bab. Den ligger mitt mellan Seven Dials och Covent Garden, och är luftigare och snäppet elegantare med en hel del marmor, koppar, neonskyltar och industriromantiskt avskalad dekor. Snyggt, även om det väldigt snabbt blir ”the ’babs” som stjäl showen.

Vid vårt besök är de nätta tre stycken på menyn: kyckling, fläsk och lamm, serverade i husets hembakade flatbread. Men de är minutiöst vällagade. Fläsket till exempel långkokat i femton timmar innan det kolgrillats för att bli både rökt och karameliserat och serverat med picklad gurka och chermoulamajonäs. Så gott att sällskapet himlar med ögonen. För oss som föredrar att inte äta djur finns också flera alternativ. Bland annat en vada pav, en traditionell sandwich från Mumbai med smak av masala, mango, kokos och koriander. Samt en israelisk sabich fullspäckad med rökt aubergine, jordnötter, persilja och chili. Vid sidan kan olika spännande sallader beställas men husets signaturfondue är, hur konstigt det än låter, en riktig hit att doppa de dubbelfriterade pommes fritsen i.

Lägg därtill riktigt bra cocktails med gott om varianter på brittfavoriten gin & tonic och en ”hemlig” restaurang på källarplanet, ”dold” bakom vad ser ut som en stängd butiksfasad döpt Queen Kebab, där det vankas chef’s table med sex rätters avsmakningsmeny tillagad rakt framför ögonen på dig. Resultatet är verkligen något helt annat än vad uttrycket ”kebabhak” väcker för associationer. Men vad annat kan man förvänta sig av tre grundare – Stephen Tozer, Ed Brunet och Manu Canales – som träffades när de alla jobbade på legendariska Michelinkrogen Le Gavroche?

https://www.maisonbab.com/

4 Mercer Walk, Covent Garden, London WC2H 9FA

Öppettider: Måndag-onsdag 12-22, torsdag-lördag 12-22:30, söndag 13-21

Publicerad: 2019-06-05