London, Storbritannien: Officina 00 – Londons senaste pastabar
Korrens tips

Officina 00 – Londons senaste pastabar

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är pastapärlan Officina 00.

Lediga rum & priser i London

Londons nuvarande kärleksaffär med pasta går att spåra till 2016. Då öppnade pastabaren Padella och ryktet om deras perfekt tillagade småtallrikar spred sig som en löpeld. Än i dag ringlar deras kö runt halva Broadway Market. Sedan dess har bland andra The Cheese Wheel och Gloria bidragit till att göra den italienska husmanskosten till en både sagolikt välsmakande och Instagramvänlig upplevelse i den brittiska huvudstaden. Senast i raden är Officina 00 ett par skutt från Old Street Roundabout. En snyggt industriromantisk lokal med rustika träbord och dämpad belysning helt tillägnad färsk pasta vilken skapas framför ögonen på dig i det öppna ”teaterköket”.

Grundarna Enzo Mirto och Elia Sebregondi är uppvuxna i Neapel, men inspirationen till rätterna är hämtade från deras hemlands alla väderstreck. Tallrikarnas försynta storlek vittnar om avsikten att festmåltiden ska delas i goda vänners lag. Ett välkommet initiativ eftersom man gärna provar så många rätter som möjligt, flera av pastasorterna klingar spännande obekanta när menyn ögnas igenom.

Det här är nämligen inte ”pasta jag kan laga själv hemma” utan sådant som friterad raviolo fylld med cacio e pepe (ost och peppar), cappellacci parad med zucchini och mynta, corzetti med skogssvamp, fänkål och persilja... Allt alltså handgjort och värt vartenda extra kilo du kommer att lägga på dig. Och då har vi inte ens nämnt den inledande burratan så färsk att den smälter mot gommen ihop med färsk vitlök och smulad tarallo samt två avrundande profiteroles med citron- respektive chokladsås. Drinkarna och vinet är givetvis också italienskt, och serveras på tapp, per glas eller flaska. Vi som sjunger i kolhyderaternas hyllningskör lägger glatt till Officina 00 i nothäftet!

officina00.co.uk
156 Old St, St Luke’s EC1V 9BW
Öppettider: Måndag-onsdag 12-15 och 17-22, torsdag-lördag 12-15 och 17-23

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-09-25