Duck&Rice- en kinesisk gastropub. Här möts österländsk och västerländsk matkultur.
Miniguide

Senaste trenderna i hippa London

Nyskapande restauranger, shopping i världsklass och mängder av kultur. I London finns det mesta- för både shoppingintresserade och tv-spelsnördar.
 TEXT OCH FOTO: CAJSA LYKKE CARLSON

Hotell i London

Högklassig pubupplevelse
The Crooked Well

The Crooked Well är en traditionell gastropub. I den snygga lokalen i söder serveras modern brittisk mat, exempelvis en klassisk pub roast, som är genomgående god och vällagad. Det här är ett givet val om man är i Camberwell och vill äta på ett lite finare, men ändå ett opretentiöst och avkopplat ställe.
16 Grove Lane, Camberwell
thecrookedwell.com

Öst möter väst i Soho
Duck & Rice

Ett bra sätt att väcka Londonbornas intresse när man öppnar en ny restaurang är att ha ett ovanligt koncept. Stjärnrestauratören Alan Yaus nyaste ställe, Duck & Rice, är definitivt annorlunda – en kinesisk gastropub. Priserna är betydligt högre än vad man betalar i Chinatown, men maten är fantastiskt god – missa inte pilgrimsmusslorna, eller deras ”Jasmine tea smoked pull rib bun” som bäst sköljs ned med en opastöriserad Pilsner Urquell. 
90 Berwick Street, Soho
theduckandrice.com

Nördparadis för hipsters
Bar Scenario

Alla tevespelsentusiaster borde besöka Bar Scenario. I källaren i den stora före detta puben i Stoke Newington hittar man nämligen flera olika tevespelskonsoler och spel, allt ifrån Mariokart till gamla Tekken. Att tillbringa en helkväll här med god öl och spelturneringar rekommenderas varmt. Scenario har även brädspel på övervåningen om man vill ta det lite lugnare, och en rolig cocktailmeny.
97 Stoke Newington Road, Stoke Newington
barscenario.com

Atmosfäriskt kafé
Counter Albion

Redchurch Street i Shoreditch är en mysig liten shoppinggata, som också har ett antal bra ställen att äta på. Kaféet Albion har just öppnat en filial, Counter Albion, lite längre upp på gatan som säljer både varm mat och sallader som man tar själv från en buffé. I den ljusa, snyggt designade lokalen är det också trevligt att bara sitta med en kopp kaffe. Gratis wi-fi gör det till ett populärt ställe för några timmars jobb.
45 Redchurch Street, Shoreditch
albion-uk.london/counteralbion

Fascinerande inblick i filmstjärnelivet
Audrey Hepburn: Portrait of an Icon

National Portrait Gallerys utställning om ikonen Audrey Hepburn innehåller allt från bilder på hennes tidiga år i Londons West End till fotografier från hennes välgörenhetsarbete i slutet av hennes liv. Foton tagna av några av världens mest välkända fotografer – som Richard Avedon och Irving Penn – blandas här med tidningsomslag och arkivmaterial i en utställning om en kvinna som, trots att det är över tjugo år sedan hennes bortgång, aldrig upphör att fascinera oss. Pågår fram till den 18 oktober.
St Martin’s Place, Soho
npg.org.uk

Praktiska och snygga vardagsväskor
Cambridge Satchel Company

Det klassiskt brittiska accessoarmärket Cambridge Satchel Company har numera en egen flaggskeppsbutik i Covent Garden. Butiken säljer deras egna klassiker – väskor som ser ut en äldre version av skolväskan – i en mängd olika färger, och dessutom finns här exklusiva modeller som inte hittas någon annanstans. Märkets klädkistor är också en superfin förvaringslösning.
31 James Street, Covent Garden
cambridgesatchel.com

Lyxigt hotell med perfekt läge
St Martin’s Lane

Det femstjärniga hotellet St Martin’s Lane ligger i hjärtat av centrala London, nära både Trafalgar Square och flera av de stora teatrarna. Rummen är ljusa, fräscha och väldesignade och servicen är, som man kan förvänta sig, fantastisk. Baren Blind Spot har en filmisk inredning och serverar goda, ovanliga cocktails, och i hotellets restaurang Asia de Cuba möter Kina önationen Kuba, en riktigt lyckad kombination. Dubbelrum från cirka 3 600 kr natten.
45 St. Martin’s Lane, Covent Garden
Lediga rum & priser

Mer läsning:

Läs fler tips i vår Londonguide

Här är höstens 10 hetaste weekendstäder

Publicerad: 2015-09-28