London, Storbritannien: St James Bar – drinkar från världens alla hörn
Korrens tips

St James Bar – drinkar från världens alla hörn

Var ska man bo, äta och dricka i metropolen London? RES London-korre Linda Iliste ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är hotellbaren St James. 

Lediga rum & priser i London

Det är något speciellt med luxuösa hotellbarer. Den ofta spektakulära designen, att vara omringad av såväl lokala stammisar som tillresta gäster och den fläckfria, väldigt vänliga servicen. Hotellet Sofitel St James nyrenoverade och intima St James Bar är inget undantag, med möbler klädda i tjock sammet, väggarna täckta av antika speglar och belysningen dämpad. I november lanserade nya chefsbartendern Ciprian Zsraga en helt ny cocktaillista döpt Passport. Lämpligt utformad precis som ett pass, är det en innovativ dryckesmeny inspirerad av enskilda länder vid världens alla hörn, med drinkar som innehåller inhemska alkoholsorter och aromer från desamma.

Nordamerikanska 1st Step serveras till exempel i en liten raket som fyllts med lunarbourbon från Maker’s Mark och smaker som grapefrukt, jordgubb och svartpeppar, och isländska Heaven Howler är en blinkning till vår nordiska grannes förbudsera vilken blandar Himbrimi Old Tom Gin med isländsk pale ale, rabarber och timjan. Det går förstås fortfarande att beställa klassiska cocktails, men vem vill det när det går att resa jorden runt i stället? Lägg därtill en tilltuggsmeny som också uppdaterats för att passa de nya drinkarna och ni har hittat en perfekt start på kvällen, annorlunda, god och inspirerande.

sofitelstjames.co.uk/st-james-bar

6 Waterloo Place, St James SW1Y 4AN

Läs den stora reseguiden till London HÄR.

Publicerad: 2019-12-27