London, Storbritannien: Tre av Londons bästa brunchställen just nu
Tips

Tre av Londons bästa brunchställen just nu

Brunch är en populär företeelse i London, men att välja bland alla valmöjligheter är inte det lättaste. Därför kommer här tre av de bästa brunchställena i London.

Text: Sofia Sundström

26 Grains

26 Grains hittar du bland myllret av små butiker och kaféer i Neal's Yards innergård, ett hälsomecka mitt i Covent Garden. Här kan du beställa instagramvänliga skålar av gröt där du kan välja bland ett brett sortiment av olika slags mjölksorter – kokos, cashew, mandel, osv. Toppa det hela med tillbehör som cocoa nibs och banan, täckt i dadelsirap eller honung. Är du däremot ingen grötfantast finns det självklara alternativ med flatbreads med halloumi, ättiksgurka, vitlöks yoghurt och gyllene rödbeta eller den klassiska avokadotoasten på surdegsbröd.

1 Neal’s Yard, Covent Garden

26grains.com

Eggbreak

Det är inte svårt att gissa vad huvudingrediensen är hos Eggbreak. Här finner du ägg i alla dess former, en kryddig mexikansk omelett med avokado, vårlök, keso och en gnutta koriander eller en shakshuka kryddad med Eggbreaks egna kryddmix, rostad paprika, tomat och ägg. Eller varför inte testa en mer oväntad blandning med sötpotatisrösti serverad med dillyoghurt, getost med en klick honung och självklart ett pocherat ägg. Egg Break hittar du i en avslappnad urban lokal med aspekter som påminner om en lada, där maten serveras på en charmig blandning av missmatchande porslin. Med en vinlista och en variation av olika bloody marys på menyn kan den här brunchen helt enkelt inte gå fel.

30 Uxbridge Street, Notting Hill

eggbreak.com

Brick House

Gillar du bröd, nyttigt som onyttig så är det här ett brunchställe för dig. I en omgjord lagerlokal bakom en tegelfasad hittar du Brick House med sitt höga tak och en öppen insyn till bageriet i kaféets bakre del. Och det är här där de väl omtalade långsamt jästa surdegsbröden tar form, som råkar vara Brick Houses specialitet. Para dem med shakshuka, kryddade tomater och paprika, zhug och yoghurt, eller tillsammans med chorizo, karamelliserad lök, stekta ägg och en paprikaaioli och dina smaklökar kommer tacka dig. Ett tips är att vara framme i tid då brödet har ett rykte om sig, följt av en trogen följarskara.

1 Zenoria Street, East Dulwich

brickhousebread.com

Lediga rum & priser

Vår stora reseguide till London hittar du här

Publicerad: 2019-03-04