Svenska barer i topp när världens bästa barer presenterades
Foto: Tjoget
Nyhet

Svenska barer i topp när världens bästa barer presenterades

Två svenska barer placerar sig på listan över världens 50 bästa barer. Lucy’s Flower Shop på Birger Jarlsgatan hamnar på plats 35 och Tjoget vid Hornstull på plats 40.

Text: Janne Sundling & Elin Fellman

World’s 50 Best Bars görs av brittiska William Reed Business Media, samma medieföretag som listar världens bästa restauranger. Lucy’s Flower Shop och Tjoget är de enda nordiska barerna som tar plats på listan.

Ytterligare en stockholmsbar kommer med längre ned på listan, på plats 78 återfinns A Bar Called Gemma på Östermalm.

London håller sig i topp men Spanien närmar sig

Toppar gör Connaught Bar i London, baren i hotellet med samma namn, som tar hem priser för andra året i rad. Tvåa är Londonbaren Tayēr + Elementary.

Londons tredje bar på listan är Kwānt och återfinns först på plats 31. Spanien är det land i Europa som har flest barer med på listan, med Barcelonas Paradiso som nummer tre, följt av Two Schmucks, som klättrade 15 platser till nummer elva på listan. Salmon Guru, som nyligen tog hem Michter's Art of Hospitality Award hamnar den här gången på en 24:e plats. Sips i Barcelona är nykomlingar och återfinns på plats 37.

Noma fortsatt etta bland restauranger

När William Reed listade världens bästa restauranger kom (återigen) Noma i Köpenhamn på förstaplatsen och Geranium i danska huvudstaden på andra plats. Svenska Frantzén hamnade på plats 6.

Här är hela listan över världens bästa barer:


  

Publicerad: 2021-12-08