Sverige: Alla campingar i Skandinavien på ett ställe
Nyhet

Alla campingar i Skandinavien på ett ställe

Den som är hågad att boka campingplats har fått söka upp respektive campingsajt för att lägga en bokning, någon samlingsplats har inte funnits. Fram till nu. Snart kan du boka din plats med endast ett par klick.

Text: Sofia Sundström

Att boka sin campingplats har tidigare varit en omständlig process för den som inte på förhand vet vilken camping man vi slå ned de temporära bopålarna på. Nu ska det bli ändring på det med det nya bokningssystemet Hollistay som släpps den 15 mars.  Meningen med den nya tjänsten är att samla all information om de 2 300 campingplatser i Norden på ett och samma ställe och erbjuda ett enkelt sätt att boka sin campingplats. Alla campingar är representerade på sajten men det är upp till campingägarna själva att lägga upp mer information om de vill – vilket är helt gratis. Grundarna bakom tjänsten är paret Mellstrand, då de såg att det saknades någonting på marknaden.

–      Vi vill förändra campingbranschen enligt dagens krav på resande. Campingbranschen har i regel legat lite efter när det kommer till digitalisering. För att boka en campingplats tog det minst åtta steg med eftersökning, telefonsamtal och så vidare, innan man kunde göra en bokning. Nu räcker det med några få klick, säger Lars Mellstrand, grundare av Hollistay.

Campingbranschen omsätter ungefär 4 miljarder bara i Sverige varje år och ökar hela tiden. Eftersom det är väderberoende att campa brukar det ofta ske spontant och därför erbjuder Hollistay även avbokningsmöjlighet inom 48 timmar, en stor skillnad från den vanliga 40 dagars avbokningsrätt inom campingbranschen. Intresset från campingägare har varit stort i både Sverige och Norge och fortsatt etablering i övriga Europa är pågående.

hollistay.com

Publicerad: 2019-03-08