Sverige: Clarion hotel satsar på urbana trädgårdar
Marcus Samuelsson och Clarion Hotel satsar på urbana trädgårdar. Foto: Carin Josdal-Stenbeck
Nyhet

Clarion hotel satsar på urbana trädgårdar

Clarion Hotels restaurangkoncept Kitchen & Table satsar på grönt och hållbart genom att satsa på egna ekologiska odlingar på hotellens tak och mikroodlingar i restaurangerna.

Clarion Hotel med stjärnkocken Marcus Samuelsson i spetsen satsar på ett nytt menykoncept: Urban Garden. Hotellkedjan ska satsa på ekologiska odlingar på hotellens tak och klimatmikroodlingar i Kitchen & Table-restaurangerna. 

– Idén till vårt nya koncept är hämtad från de urbana trädgårdarna i Brooklyn i New York. Det är ett inspirerade och föredömligt sätt för hur även vi kan utveckla ett modernt och hållbart koncept i våra storstadsmiljöer i Norden och minska kött- och fiskkonsumtionen, säger Marcus Samuelsson.

Clarion Hotel post i Göteborg blir först ut att erbjuda en fullskalig odling på takterassen där baljväxter, grönsaker, örter, frukter och bär kommer att odlas. Ambitionen är att fler hotell ska få egna "Urban Gardens" och på de hotell där en miniträdgård inte är möjligt kommer man att satsa på samarbeten med lokala bönder.  

Clarion Hotel Post 

Publicerad: 2017-04-24