Sverige: Fyndläge på utlandsresor när skolan drar igång
Getty Images
Nyhet

Fyndläge på utlandsresor när skolan drar igång

När skolan och höstterminen drar igång minskar efterfrågan på utlandsresor med pressade priser som följd, enligt ett pressmeddelande från Ticket. 

Text: Elin Fellman 

För de som inte behöver förhålla sig till skolloven och fortfarande har semesterdagar kvar att ta ut finns goda fyndlägen under kommande veckor.

– De personer som har möjlighet att ta ut semester när många andra går tillbaka till jobbet kan spara tusenlappar på en utlandsresa, när skolorna startar och efterfrågan på resor är lägre, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Billigast just nu är turkiska Alanya och Kreta, en av de klassiska grekiska öarna, dit man kan resa för under 2 000 kr per person med flyg och boende i en vecka. Fyndläget gäller dock resor till i stort sett hela Medelhavet samt Kanarieöarna. Det bästa priset sett till hela resan gäller, precis som i fjol, främst östra Medelhavet med resmål som den grekiska övärlden och Turkiet, där prisbilden på resmålen ofta är fördelaktig.

Storstadsresor inom Europa har varit efterfrågat under sommaren, och även resenärer som hellre reser till en stad istället för strand gynnas av pressade priser. Framför allt finns ett stort utbud av kortare resor till Östeuropas vackra städer allra mest har priset på kortresor till Prag, Krakow, Warszawa och de baltiska huvudstäderna sjunkit de senaste veckorna. 

Lyckades du inte tajma in sommarens varma dagar under semestern, utan istället fick 15 grader och spöregn? För den som vill kompensera med lite sol och värme, eller är sugen på ett miljöombyte och spännande upplevelser, går det att fynda en vecka med sol och värme runt medelhavet för runt 2 000 kr. Temperaturerna kring Medelhavet är under slutet av augusti och september mer behagliga än den extrema hettan vissa resmål har upplevt under högsommarveckorna. Under sensommaren är dessutom vattnet perfekt uppvärmt och de vackra stränder har färre turister som slåss om solstolarna.

– Sensommaren är en favoritårstid att besöka Medelhavet. Temperaturerna är betydligt behagligare vilket gör utflykter till mysiga byar eller andra spännande upplevelser så mycket härligare, men vattnet är fortfarande varmt för långa bad, säger Katarina Daniels.

Publicerad: 2019-08-15