Göteborg, Sverige: Göteborg får nytt livsstilhotell
Foto: Avenyfamiljen/Okidoki
Nyhet

Göteborg får nytt livsstilhotell

Nu utökas Göteborgs hotell- och restaurangscen ytterligare, det gamla bankvalvet vid Skanstorget blir nytt livsstilshotell.

Text: Sofia Sundström

Den nyligen förvärvade tomten nära Skanstorget kommer att bli ett hotell som inte är likt något annat i varken Göteborg eller Norden. Fastigheten hyser just nu nordens största bankvalv, men kommer byggas om till ett livsstilshotell och restaurangkluster.

– Vi ska skapa ett annorlunda och unikt livsstilshotell, något som varken finns i Göteborg eller Norden idag. FOMO kommer att präglas av en avslappnad atmosfär men med själ och engagemang, säger Tobias Hamberg, vd Avenyfamiljen.

Det kommer bli ett stort hotell med upp till 200 rum, en stor parkträdgård med orangeri, pool och även utrymme för yoga under träden. Ett flertal restauranger är även planerade.

– Det blir inga konferensytor eftersom företag inte är den primära målgruppen, vi vänder oss mot ”creative minds” och världsmedborgare. En rooftop bar och restaurang med fantastisk utsikt högst upp i fastigheten bjuder in hela stadens invånare, säger Tobias Hamberg.

 

Publicerad: 2019-02-12