Göteborg, Sverige: Lisebergs nya skräckhus – det läskigaste någonsin
Nyhet

Lisebergs nya skräckhus – det läskigaste någonsin

Nöjesparken Liseberg slår upp dörrarna inför Halloween den 11 oktober och årets skräcknyhet uppges bli den läskigaste någonsin, enligt ett pressmeddelande. Skogen, som det nya skräckkonceptet kallas för, tar med besökaren på en obehaglig vandring i mörkret – utomhus. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Göteborg

Förra årets satsning, Cirkus Bisarr, var så obehaglig att reklamfilmen stoppades av Youtube. Årets attraktion, Skogen, blir Lisebergs första skräckhus utomhus. 

För att utnyttja mörkret till fullo kommer Skogen stänga upp till två timmar senare än de övriga attraktionerna. Förhoppningen är att besökarna ska skrika rakt ut i den dunkla skogen, som är fylld med ond natur, varelser och läskiga ljud.

Totalt fem skräckhus och två skräckområden finns att välja bland i höstens skräckutbud på Liseberg. Det är den vanligtvis så harmoniska Lisebergs Lustgård som i höst fylls av ett mörker, ond natur och otäcka varelser. Besökarna, som kommer att gå i mindre grupper genom Skogen, ger sig ut på en vandring som de sent ska glömma.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkretMånga kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, beskriver Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

– I skräckområdena går det att röra sig fritt och betrakta aktörerna på håll. I Skogen går du en snitslad bana utomhus. Du kan inte fly utan är helt utelämnad till upplevelsen. Det kommer att bli läskigare än någonsin! 

Halloween på Liseberg öppnade för första gången 2015 och sedan vuxit i både utbud och besöksantal. 2019 kommer det finnas fem skräckhus och två skräckområden att besöka. 2018 besöktes Halloweensäsongen av 320 000 gäster.

Läs den stora reseguiden till Göteborg HÄR.

Publicerad: 2019-09-04