Göteborg, Sverige:  Tre tips i Göteborg
Tips

Tre tips i Göteborg

Vår härliga storstad i fickformat, Göteborg kan man aldrig få nog av. Här kommer tre tips på vad du kan hitta på i Göteborg över helgen!

Text: Sofia Sundström

Market

Våghalsiga och matglada foodies – se hit! Om en kimchisallad hade skaffat barn med en enchilada, hade Market blivit resultatet av deras älskog. Här serveras koreansk och mexikansk fusion i ett koncept som har fått namnet KoMex, ursprungligen framtaget av LA-kocken, Roy Choi. Köket på Market är eldigt, spännande och nytänkande. Sliders på ångad rismjölsbrödbulle med hoisin-marinerat fläskkött på en bädd av sjögräs – delikat! Tacos serveras i finurliga ställ, som minimerar kladdigt hanterande. Tempuratorsk med mango pico och salsa verde eller grillad entrecôte, toppad med mexikansk koriander finns bland alternativen. Det är hett, smaskigt och delas med fördel i goda vänners lag.

Rosenlundsgatan 8

marketrosenlund.se

Artilleriet

Är du i Göteborg och råkar vara en inredningsnörd så får du inte missa Artilleriet. Butiken har ett eklektiskt utbud av möbler, belysning, mattor och dylikt som representerar olika delar av världen. Det kan dock vara svårt att hålla tassarna i styr och man lämnar oftast butiken med någon ny favoritdetalj till hemmet. Men det är okej, kom hit och ta en runda och låt dig inspireras av butiken och dess personal som har en fingertoppskänsla för allt som har med inredning att göra.

Magasinsgatan 19

artilleriet.se

Bastun i Frihamnen

Vem tackar nej till värme i den här kylan? Vi är visserligen inte i Finland där bastun har sitt ursprung, men vi är i Norden där klimatet i perioder kan vara något kämpigt. Så när en uppvärmd bastu, bestående av 100 procent återvunnen plåt, vars omklädningsrums väggar är konstruerade av 12 000 återvunna glasflaskor, finns tillgänglig. Säger vi inte nej. Denna miljövänliga plåtlåda hittar man i det gamla varvindustriområdet i Frihamnen, där ett helt nytt område håller på att växa fram.

Frihamnen 7

goteborg.com

Publicerad: 2019-02-22