Marcus Samuelsson öppnar Eatery Social i Visby

May 19, 2021

Under sommaren tar succérestaurangen Eatery Social över Kitchen & Tables lokaler mitt i Visby, enligt ett pressmeddelande. Bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson. Eatery Social är en social mötesplats med mat från det latinamerikanska köket där inspiration hämtats från Los Angeles och New York. Här erbjuds en härlig blandning av mat och dryck tillsammans med pulsen från den Latinamerikanska gatukulturen.

- Den varma gästvänligheten där maten utgör en del av både festens och vardagens gemenskap är grunden i den Latinamerikanska kulturen. Det är just den härliga känslan vi vill att du ska få uppleva hos oss! Säger Marcus Samuelsson, kreativ chef, Eatery Social.

Köket styrs av Laura Camino, en erfaren kock med flera stjärnkrogar på cv:t och rötter i det sydamerikanska köket.

- I vårt kök blir varje smakkombination en smakexplosion! Här blandas matglädje med säsongens färska råvaror och hetta som skapar spännande genuina smaker. Jag älskar latinamerikansk mat eftersom min mamma brukade ta med mig till den här typen av restauranger när jag var barn. Och Mi Abuela (min mormor) lärde mig hemligheten bakom att tillaga Ceviches på bästa sätt. Den latinamerikanska maten finns inte bara i mitt hjärta, utan också i mitt blod, säger Laura Camino, kökschef, Eatery Social Visby.

Restaurangen slår upp dörrarna 16 juni och håller öppet hela sommaren fram till och med 29 augusti.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!