Gotland, Sverige: Ny beachklubb på Gotland
Nyhet

Ny beachklubb på Gotland

Novi Resort utanför Visby som ägs av Shervin Razani kommer tillsammans med krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof att öppna upp den nya beachklubben.

Text: Sofia Sundström

Novi Beach Club by Pontus Frithiof kommer att öppna i slutet av maj och den kommer ha starka influenser från den franska och italienska Rivieran men fortfarande behålla den gotländska andan, bland annat med råvaror som naturligt finns på Gotland.

– Vi inom Pontus Group ser oss själva som matkreatörer som skapar mat utifrån olika platsers förutsättningar och nu ser vi verkligen fram emot att få skapa mat i en havsnära miljö. I menyn vill vi göra plats för nya klassiker som gästerna ska uppskatta och vilja återkomma till, samtidigt som det alltid ska finnas utrymme för nyfiken och förändring i menyn. Ambitionen är att maten och platsen ska gå hand i hand och generera en enhetlig upplevelse och få folk att längta tillbaka, säger Pontus Frithiof.

Hotellet huserar idag 71 bungalows, 54 lägenheter och två restauranger och är vackert beläget norr om Visbys ringmur vid vattenkanten. Den nya strandrestaurangen och samarbetet med Pontus Frithiof som drivit ett flertal restauranger i både Stockholm och Göteborg, hoppas nu kunna spetsa hotellets matprofil. 

Adress: S:t Göransgatan 31, Visby

Publicerad: 2019-05-24