Gotland, Sverige: Ny destination på Gotland – modernt och vild natur på nya Västös Strand
Nyhet

Ny destination på Gotland – modernt och vild natur på nya Västös Strand

Med helt nya och unika Västös Strand skapas en resort med strandvillor, lägenheter och hotell som håller hög kvalitet. Arkitekten Jonas Lindvall blev inspirerad av mystiken i den gotländska naturen. Hotellkedjan First Hotels levererar infrastrukturen, så ägaren kan fokusera på upplevelser och gäster.

Gotland som är en av Sveriges mest populära turistorter erbjuder nu något helt nytt – Västös Strand vid vackra Kappelhamnviken. Bygget är i full gång och i dagsläget finns det 14 arkitektritade premiumvillor på 100 kvadratmeter vardera. Villorna har direkt anslutning till strand och bad samt omges av en magisk natur. Tanken är att bygga fler boendeenheter, restauranger, butiker och träningsanläggningar.

– Västös Strand är verkligen något helt unikt. I första steget har vi med hjälp av arkitekten Jonas Lindvall byggt 14 premiumvillor som är placerade 100 meter från havet. Villorna har en rogivande utsikt över den karga gotländska naturen och för att förstärka utomhuskänslan i villorna valde Jonas Lindvall att använda sig av stora glaspartier och naturmaterial, säger Mattias Karlsson, General Manager, First Hotels Lindö Park och Västös Strand och fortsätter:

– Vår egen strand är väldigt vacker, här kan du dyka ner från piren i det klara vattnet. Eller varför inte njuta av utsikten från din 50 kvadratmeter stora takterrass i solnedgången? Annars kan du alltid dra ut på någon av norra Gotlands andra underbara stränder eller njuta av öns vandringsleder, gourmetmat eller sportaktiviteter.

Västös Strand är en del av hotellkedjan First Hotels.

– Jag är stolt över att Västös Strand är en del av First Hotels, det är en kedja som erbjuder smarta digitala lösningar både för mig som hotellansvarig och för gästerna. First Hotels underlättar även vårt arbete med att skapa genuina och lokala hotell – därför valde vi dem som partner och jag ser fram emot att ta nästa steg tillsammans, säger Mattias Karlsson.

Det kommer att finnas runt 200 boendeenheter och plats för både konferens och event. De öppnar sina premiumvillor den 1 april 2022 och inom tre år kommer Västös Strand att vara en helhetsdestination – en plats att leva fullt ut på.

First Hotels, som grundades 1993 i Sverige, är genom förvärv och uppköp nu tredje största kedjan i Norden. Målsättningen är att erbjuda gästerna unika och personliga hotell med lokal prägel och modern komfort, vilket både Västös Strand bekräftar.

– Det känns väldigt kul att få ett nytt tillskott till First Hotels. Det nya tillskottet fyller ett tomrum i vår hotellportfölj. Västös Strand kommer att bli ett unikt premiumboende på vackra Gotland, säger Mark Bering, Business Development Manager, First Hotels, och fortsätter:

– First Hotels kör vi full fart framåt och partnerskap med oss betyder snabb och smidig infrastruktur, där ägarna kan fokusera på gästerna.

First Hotels förlänger även avtal med Lindö Park som nu är stängt för renovering, hotellet öppnar igen den 1 maj 2022 med ny, kvalitativ skandinavisk inredningsstil.

Publicerad: 2021-11-10