Sverige: Här fångar proffssurfaren drömvågen en iskall vinternatt
Nyhet

Här fångar proffssurfaren drömvågen en iskall vinternatt

Många förknippar surf med kritvita stränder och turkosblått hav. Men den svenska proffssurfaren Freddie Meadows bevisar i följande videoklipp att den perfekta vågen även kan fångas en iskall vinternatt på Östersjön. 

 

Att surfa när det är becksvart ute är inte en helt enkel ekvation. Men den svenska proffssurfaren Freddie Meadows gav sig ut klockan 02.00 en iskall natt i februari för att fånga Sveriges bästa vågor i samarbete med BMW. Bilmärket lanserar nämligen sin nya 5-serie med strålkastare som har över 500 meters räckvidd och samarbetet är en del av bilmärkets marknadsföringsplan.

– I Sverige handlar surfing ännu mer om tajming. De perfekta vågorna uppstår ofta precis innan solen går upp, speciellt vintertid. Men att surfa när det är becksvart ute går helt enkelt inte så det är inte sällan som jag ser solen sjunka i samma takt som jag hör vågor och vind tillta. Den här frustrationen har legat och gnagt i mig så när den här idén föddes var det bara att köra, säger Freddie Meadows.

Efteråt var han mer än nöjd. 

– Det var mycket coolare än vad jag drömt om och något jag definitivt vill göra om. Tack vare bilarna som lyste upp havet åt mig kunde jag surfa i tre timmar – trots att det var natt och snöstorm.  

 

Publicerad: 2017-03-14