Sverige: Här vill svenskarna hyra semesterhus i sommar
Getty Images
Nyhet

Här vill svenskarna hyra semesterhus i sommar

Semestern är igång för fulla muggar och i år har det blivit en trend att semestra hemma i Sverige och inte minst hyra hus på annan ort. De mest populära semesterorterna för svenskarna är Öland och Bohuslän. 

Text: Elin Fellman 

Enligt en undersökning framtagen av Kantar Sifo kan närmare hälften av svenskarna tänka sig att hyra ett fritidsboende i Sverige i sommar. Öland toppar listan för semesterort, följt av Bohuslän och Rättvik. 

– Med förra årets varma svenska sommar färsk i minnet är det många som kan tänka sig att semestra på hemmaplan i år. En stuga med närhet till vatten och/eller med en bastu är det som svenska folket framförallt söker efter på Blocket Bostad just nu, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket Bostad.

Det är främst personer över 30 som visar störst intresse att hyra ett sommarhus. Hela 57 procent i åldersgruppen 30-49 år säger att de är intresserade av att hyra ett fritidsboende i landet i sommar. 

Bekvämligheter som pool och båt är de viktigaste kriterierna, men många vill också hyra torp och villavagnar. 

– Att hyra sommarbostad är ett billigt och smidigt sätt att få uppleva stuglivet, men det finns några saker att tänka på. Det kanske viktigaste är att inte betala hyran i förskott. Ett annat tips är att, som flera redan gör, kontrollera adressen/platsen med en karttjänst på nätet. Man kan också be om att få referenser från tidigare hyresgäster, tipsar Tero Marjamäki.

Populäraste platserna att hyra fritidshus på Blocket

  1. Öland

  2. Bohuslän

  3. Rättvik

  4. Fårö

  5. Simrishamn

  6. Gotland

  7. Visby

  8. Smögen

  9. Sälen

  10. Österlen

Publicerad: 2019-07-08