Sverige: Hit reser svenskarna i midsommar
Getty Images
Nyhet

Hit reser svenskarna i midsommar

Midsommar är en populär tradition men många svenskar väljer faktiskt att åka utomlands under högtiden. I år reser svenskarna helst till Bangkok (och vidare till någon härlig paradisö), Alanya och Kreta, enligt ny statistik från Ticket.

Text: Elin Fellman

Thailand som tidigare endast var en vinterdestination har börjar locka dit svenskarna även under sommarmånaderna. Inför årets midsommarresor ökar resebokningarna till Bangkok med 11,5 procent. Därifrån tar sig sedan de flesta sig vidare till någon av alla Thailands paradisöar. 

– Thailand har verkligen etablerat sig som ett av svenskarnas mest älskade resmål året runt. Vacker natur med magiska stränder, många möjligheter till utflykter och äventyr och en fantastisk matkultur lockar många svenskar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

En annan trend är att svenskar vill fira midsommar i storstäder, framförallt Paris och New York. För svenskar i Paris som är sugna på midsommarkänslor anordnar Svenska Institutet i Paris ett traditionellt firande med både midsommarstång och små grodorna. I New York hålls årligen ett stort firande i Battery Park på nedre Manhattan, där både turister och svenskar bosatta i New York träffas och dansar runt stång, till amerikanarnas lika delar förvåning och förtjusning.

Mest populära resmål för en utlandssemester under midsommar:

  1. Bangkok (5)
  2. Alanya (3)
  3. Kreta (2)
  4. Mallorca (1)
  5. Paris (7)
  6. Rhodos (ny)
  7. New York (9)
  8. Split (4)
  9. Cypern (8)
  10. Malaga (6)

Ticket

Publicerad: 2019-06-17