Sverige: Jiu-jitsu-stjärnans bästa hotell hittas i Brasilien
Foto: Natur & Kultur
Veckans resenär

Jiu-jitsu-stjärnans bästa hotell hittas i Brasilien

Louise Sondlo har vunnit VM och EM i mastersdivisionen I brasiliansk jiu-jitsu och är nu aktuell med boken Vara stark på riktigt. Här är Sondlos bästa träningsresa, drömresmål och favorithotell efter många tävlingsdagar världen över. 

Text: Elin Fellman 

Namn: Louise Sondlo 
Aktuell med: Boken "Stark på riktigt"
Familj: Sambo Waldo, döttrarna Mary (18), Charlie (7) och Alba (15 mån)
Ålder: 39
Bor: På Danviksklippan i Stockholm 

Senaste resa? Las Vegas, där jag tävlade i ett BJJ-VM

Favorithotell? Under åren jag jobbade på Nike blev det många hotellnätter då jag reste mycket i jobbet. Så avverkade massa härliga hotell som jag själv aldrig skulle ha råd att bo på, men min all time favorit är ett litet väldigt personligt hotel i Rio De Janeiro: i La Suite. Som att bo hemma hos goda vänner. I en superhärlig miljö. Underbart! 

Favoritdestination? De senaste 7 åren har det varit LA, där jag spenderat ganska mycket tid. Men jag tror det är dax att upptäcka och skaffa mig en ny favorit, som är närmre och inte kräver långflyg. 

Bästa weekendstaden? Paris

Bästa träningsresan? Åka och träna BJJ i Brasilien eller Kalifornien. Var i Rio för några år sen och brottades varje dag, det var underbart. I cali kan du ju få en rolig mix av allt. Finn så mycket knasiga träningstrender där. Bra för inspiration.

Vilken pryl tar du alltid med dig på resan? Min Gi (bjj-dräkt)

Vad har du för drömresmål? Ändras ständigt. Just nu drömmer jag om Chile.

Tåg eller flyg? Vill säga tåg trots att jag hittills flugit mer än åkt tåg, men det ska jag försöka ändra på. Så det snarare blir tvärtom. 

Vad är det bästa med att resa? Den sanna klyschan: träffa nya människor, uppleva andra kulturer och försöka bredda vyerna. Att man får lite perspektiv på saker och ting. 

Hit åker jag aldrig igen: Goa, Indien. 

Bästa matupplevelsen: När Alex Atala bjöd mig och Waldo på kompislunch på Bobergs matsal. 

Detta vet vi inte om dig: Jag lider av lätt horderi. Är under behandling just nu (sorterar källarförråd, garderober och lär mig att slänga saker)

Nästa resa går till: Till Lissabon för att tävla BJJ EM i januari 2020

Publicerad: 2019-10-09