Sverige: Ny app guidar till Sveriges natur
Nyhet

Ny app guidar till Sveriges natur

Nu kommer appen för dig som vill upptäcka den svenska naturen. I Naturkartan hittar du över 6000 områden, platser och leder. 

Naturkartan samlar information och inspiration till natur- och friluftsliv i hela landet. Tidigare har kommuner och länsstyrelser kunnat skapa egna guider genom tjänsten, men nu slås allt ihop.

Den nya appen har tagits fram i ett samarbete mellan Lantmäteriet, Naturvårdsverket och några av kommunerna och länsstyrelserna. Nu vill man få fler att bidra med material - inte bara kommun och länsstyrelser utan även andra som har intresse av att sprida information om Sveriges friluftsliv. Målet är att skapa en heltäckande guide till landets natur.

–  Användarna är gränsöverskridande, och bryr sig inte om kommunala gränser när de utövar friluftsliv. De vill ha en inspirerande och vägledande guide till allt det som finns inom deras aktions-radie utan att ladda ner en massa appar, säger Kristofer Björkman, en av grundarna till Naturkartan.

Inom kort planeras också funktioner för att engagera användarna, så att de kan umgås och inspirera varandra genom appen. Från början av maj finns appen att ladda ned till IOS och Android. 

Publicerad: 2017-04-27