Sverige: Nya "Clark"-serien ger uppsving i sökningar på Sverige
Nyhet

Nya "Clark"-serien ger uppsving i sökningar på Sverige

En viss svensk brottsling har verkligen fångat vår uppmärksamhet på sistone. Serien Clark berättar historien bakom Sveriges mest ökända gangster, vars uppmärksammade inblandning i Norrmalmstorgsdramat gav upphov till termen "Stockholmssyndromet". Det verkar också som att serien har gjort omvärlden mer nyfikna på Sverige som land. Enligt data från Hotels.com har globala sökningar för Sverige ökat med 21 procent sedan premiären.

Brottslingen gjorde många platser kända under sina aktiva år. Han satte bland annat det tidigare inte så välkända Norrmalmstorg på den internationella kartan, och även den lilla byn Herrljunga fick uppmärksamhet.
Den ökända brottslingen satt fängslad i många år men lyckades rymma vid ett flertal tillfällen. Om du vill kanalisera din inre tjuv, kan du bo på ett av fängelserna han var intagen på, som idag är Vann Spahotell och Konferens. 

Vann Spahotell och Konferens

Allas favoritgangster brukade bo här, men inte som en vanlig hotellgäst, utan han var intagen här mellan 1955 och 1978. Hotellet renoverades 2009 och är idag Vann Spa Hotel and Conference ett stilfullt spahotell med ett
välkänt historiskt arv.

Publicerad: 2022-05-17