Sverige: Pontus Frithiof öppnar nya koncept i fjällen
SkiStar Lodge Hundfjället.
Artikel

Pontus Frithiof öppnar nya koncept i fjällen

Pontus Frithiof och Nordrest kommer för första gången att etablera sig i norra Sverige där de öppnar två restauranger på SkiStars nya resort SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen. Restaurangerna kommer få olika koncept med fokus på hållbarhet . Restaurangerna öppnar till den kommande vintersäsongen i december 2021, enligt ett pressmeddelande. 

I december gör krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och hans restaurangkoncern Nordrest, entré i fjällvärlden med två nya restauranger på SkiStars nya resort i Sälen. Restaurangernas namn är inte officiella ännu, men de kommer se lite olika ut om man kollar på utbud. Båda restaurangerna kommer servera frukost och lunch med brunchliknande inslag. Stort fokus ligger på att digitalisera båda koncepten för att undvika köbildning och göra gästens helhetsupplevelse ännu bättre. Pontus tillsammans med Marcus Ekman, affärs- och konceptutvecklare Pontus Group, arbetar nu för fullt med projektet och de två koncepten. 

– Det känns väldigt spännande och inspirerande att få lansera vårt nya fjällkoncept. Vi ser oss som matkreatörer och skapar våra koncept utifrån ortens förutsättningar och råvaror, alltid med vårt dna. Vårt varumärke kommer att ge destinationen ett mervärde och ge gästerna en helhetsupplevelse som man uppskattar och längtar tillbaka till, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.

SkiStar Lodge Hundfjället blir en helt ny lodge i Sälenfjällen med ski-in-ski-out-läge. Utvecklingen av SkiStar Sälen till en internationell fjällresort pågår för fullt med toppmodernt boende samt Pontus Frithiofs och Nordrests två fantastiska restauranger med hög mysfaktor, Skandinaviens modernaste 8-stolsexpresslift, nya nedfarter och utökade snösystem samt närheten till Sälen-Trysils flygplats, Scandinavian Mountains Airport. SkiStar Lodge Hundfjället kommer att bestå av bland annat 153 rum, 786 bäddar, konferensutrymmen, SPA, gym, SkiStarShop och flera restauranger. Planerad invigning är hösten 2021, enligt pressmeddelandet. 

– Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt. I vår gemensamma storsatsning kan vi erbjuda hotellets gäster och besökare det bästa inom boende, mat och dryck samt minnesvärda fjällupplevelser året om. Med denna satsning tar vi ytterligare ett kliv att göra SkiStar Sälen till en internationell högklassig fjällresort,säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef Skistar. 

Publicerad: 2021-01-26