Sverige: Roadtrip i Sverige i sommar – hit bör du åka
Tips

Roadtrip i Sverige i sommar – hit bör du åka

Pandemin har fått fler att upptäcka utflyktsmål på hemmaplan. I en ny undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Toyota svarar 56 procent av svenskarna att det är ganska eller mycket troligt att de kommer att åka på bilsemester i sommar. Behöver du inspiration för vart du ska åka? Här guidar vi dig till sju reseguider. 

Förra sommaren var intresset för att semestra med bil i Sveriges stort, där många uthyrare och bildelningstjänster upplevde att efterfrågan för att hyra bil till sommarens alla utflykter var stor. Den trenden verkar hålla i sig även i år. I en ny Kantar Sifo-undersökning som Toyota genomfört bland 2 000 svenskar svarar nämligen mer än hälften (56 procent) att det är ganska eller mycket troligt att de kommer att åka på bilsemester i sommar. Högst är siffran i åldersgruppen 30–49 år (63 procent). Undersökningen visar också att var tredje person tror att de kommer att resa mindre utomlands de kommande fem åren jämfört med hur de reste innan pandemin bröt ut. 

Här följer några förslag på vad du kan upptäcka i Sverige i sommar: 

Sverige från norr till Skåne utanför Skåne – Våra handplockade guldkorn och smultronställen från norr till Skåne och utanför tullarna. 

Skåne – Underbara Skåne är kanske så nära kontinenten du kommer i Sverige. Här finns underbara stränder, häftiga naturupplevelser och trevliga städer. 

Listerlandet – Är du i Skåne bör du svänga förbi Listerlandet, en av Sveriges bäst bevarade hemligheter mellan Blekinge och Skåne. 

Stockholm – Bor du inte i Stockholm tycker vi att huvudstaden är väl värt ett besök under sin vackraste period, sommaren. 

Sandhamn – Är du i Stockholm kan du ta färjan ut till Sandhamn i Stockholms skärgård, lyxigt och gemytligt på samma gång! 

Göteborg – Storstad i fickformat där i stort sätt allt finns inom gångavstånd. Sägs vara Nordens vänligaste stad, åk hit och se om det stämmer. 

Gotland – Sveriges Mallorca. Ta båten över med bilen och upptäck allt vad detta semesterparadis har att erbjuda. 

Publicerad: 2021-07-02