Sverige: Ryanair stänger ner sin bas i Skavsta, men fortsätter att flyga från Sverige
Getty Images
Nyhet

Ryanair stänger ner sin bas i Skavsta, men fortsätter att flyga från Sverige

Ryanair stänger två av sina baser varav den ena är Nyköpingsflygplatsen Skavsta och sänker sina tillväxtguidning för sommaren 2020 mot bakgrund av att lågprisflygbolaget inte förväntar sig få tillgång till den tidigare förväntade volymen av Boeings problemflygplan 737 Max, skriver Omniekonomi.

– De kommer att fortsätta att flyga från Skavsta, men inte ha sina fyra flygplan här, säger Lena Josefsson, marknadschef på Skavsta flygplats till Travel News.

Idag flyger man till 32 destinationer, hur många linjer som kommer att dras in är inte klart.

Irländska Ryanairs nya guidning utgår från att bolaget kommer få tillgång till 10 plan av modellen, jämfört med 20 plan som tidigare fanns i beräkningarna. Guidningen för passagerartillväxten sänks till passagerarantalet 156 miljoner, från tidigare 157 miljoner.

Ryanair kommer också stänga basen i tyska Nürnberg. SAS och Norwegians aktier steg på nyheten.

– I första hand är det Ryanair personal som kommer att drabbas. Deras piloter och kabinpersonal kommer inte att vara kvar här, säger Lena Josefsson, marknadschef på Skavsta flygplats till Travel News.

Idag har Ryanair fyra flygplan på Skavsta. Ännu syns inte förändringarna i Ryanair tidtabell. Det går alltså att boka biljetter till nästa år. I förlängningen kan även Skavsta flygplats drabbas av stoppet om det blir färre flygningar och destinationer. Skavsta är en av Sveriges få privatägda flygplatser.

Publicerad: 2019-12-04