Stockholm, Sverige: 5 bästa uteserveringarna i Stockholm i vår
Tips

5 bästa uteserveringarna i Stockholm i vår

Våren är precis runt hörnet och vi kan inte vänta tills vi kan avnjuta ett glas på en av Stockholms uteserveringar. Här är fem måsten – belägget högt som lågt.

Text: Sofia Sundström

Foto:Tak

Tak

Tak har ritats och inretts av den välrenommerade arkitekten Gert Wingårdh och resultatet är en avskalad och elegant atmosfär som andas norden, med japanska inslag. Takterrassen är öppen året runt och börjar från och med den 22 april att ha öppet alla dagar i veckan förutom söndagar. Ett perfekt ställe att ta ett glas och blicka ut över Stockholms tak i det fina vädret.

Brunkebergstorg 2-4

tak.se

Styrelsens innergård

En gömd pärla i mitten av Kungsholmen. Här öppnar den klassiska restaurangen upp det stora fönstret längst bak i lokalen och bygger en massiv trappa för tillgång till den mysiga innergården. Grymma drinkar och mysigt häng. Öppnar 1 maj.

Hantverkargatan 31

styrelsen.nu

Hallwylskas innergård

Inte belägget på ett tak men definitivt värd att nämnas. Innergården hittar du vid Hallwylska museet i centrala Stockholm och den är inget mindre än magisk. Här serveras fruktiga cocktails som kan avnjutas mellan grönskan mellan museets vackra väggar eller på serveringen mitt i mot Berns om du vill spana på folket. Glöm inte att ta en titt på själva museet också. Öppnar i maj.

Hamngatan 4

hallwylskamuseet.se

Ling Longs takterrass

En asiatisk restaurang som fokuserar på havets härligheter. Under lunch är det endast veganska alternativ på menyn. Takterrassen är som restaurangen själv, hipp och avslappnad på samma gång – här vill man hänga och sippa på en god cocktail. Har redan smyg öppnat men skiftar beroende på väder.

Riddargatan 6

ling-long.se

Barrio takterrass

Härlig liten takterrass i Hornhuset på söder. Här är det sport och avslappnat häng som gäller med vällagade pizzor och drinkar från den rustika restaurangen. Ha i åtanke att själva takterrassen är av det mindre slaget så att vara ute i god tid är att rekommendera. Oklart när den öppnar men troligen någon gång i maj.

Långholmsgatan 15B

enzos.se

Du hittar vår stora reseguide till Stockholm här

Publicerad: 2019-04-10