Stockholm, Sverige: AIRA – Myllymäkis nya restaurang på Djurgården
Pressbild
Nyhet

AIRA – Myllymäkis nya restaurang på Djurgården

AIRA är namnet på Tommy Myllymäki och Svenska Brasseriers nya restaurang på Djurgården i Stockholm. Restaurangen är för närvarande under uppförande och kommer att inrymmas i ett nybyggt hus på Biskopsudden, som har ritats av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Invigningen av AIRA är planerad att ske 20:e mars men redan nu går det att boka bord på restaurangen. 

Lediga rum & priser i Stockholm

– Givetvis känns det fantastiskt att vi nu närmar oss invigningen av AIRA och äntligen kan öppna bordsbokningen. Det har varit en lång resa hit och vi är många som har sett fram emot den här dagen. Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki, chef patron för AIRA.

Målsättningen med AIRA är att skapa en ny och unik restaurangupplevelse som kombinerar gastronomi, arkitektur och naturmiljö på ett gränslöst sätt. Med det som utgångspunkt har huset som inrymmer restaurangen anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster kan även njuta av en magnifik utsikt mot vattnet. AIRA kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée.

– Ett besök på AIRA kommer att vara en unik upplevelse och restauranglokalen i sig är en stor del av det. Den är verkligen något alldeles särskilt och våra gäster kommer att kunna njuta av en närhet till naturen som aldrig tidigare varit möjlig, fortsätter PG Nilsson, grundare och huvudägare av Svenska Brasserier som står bakom AIRA.

Den gastronomiska upplevelsen på AIRA kommer att ha sin grund i nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Ambitionen är att matupplevelsen ska vara innovativ och anpassad utifrån säsong. Som en del av målet att göra upplevelsen på AIRA tillgänglig för fler, kommer restaurangen erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny. 

Bord bokas på www.aira.se.

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2020-01-21