Stockholm, Sverige: Bildspel: Riche Fenix har nu öppnat på Götgatan 40
Nyhet

Bildspel: Riche Fenix har nu öppnat på Götgatan 40

Svenska Brasserier står bakom nya Riche Fenix som slog upp portarna den 1 september på Götgatan 40. I spetsen för satsningen står Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche. Med sig har hon ett handplockat team som är med och sätter sin prägel på mat, dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en levande scen med kreativa uttrycksformer i kombination med enkel och tilltalande gastronomi. 

Bakom menyn står William Carlström, tidigare Chef de Partie på Aira, och innan det Kong Hans Kælder, Punk Royale, Operakällaren och Främmat. Trots gedigen meritlista, kommer menyn på Riche Fenix att vara enkel - vällagat och lekfullt är ledorden.

Och för att hamna på menyn måste rätten kunna ätas i en trång och livlig bar. Precis som systerrestaurangen kan gästerna förvänta sig återkommande DJ’s och livespelningar. Interiören är framtagen av Stockholmsbaserade designduon Ellen Nyqvist och Louise Tungården, där inspiration hämtas från klassiska bistron i Paris kombinerat med skandinavisk estetik. 

 

Publicerad: 2022-09-07