Stockholm, Sverige: Brisket & Friends – ny köttrestaurang i Stockholm
Nyhet

Brisket & Friends – ny köttrestaurang i Stockholm

Brisket & Friends har fått folk från Stockholms innerstad att bege sig till Årsta industriområde under lunchtimmen där de har förvandlat en gammal biltvätt till ett smokehouse i sann Texasanda. Men nu behöver man inte åka längre än till Vasastan för att ta del av deras mat.

Text: Sofia Sundström

En trappa ner på Upplandsgatan i Vasastan är stämningen på topp under öppningen av den nya restaurangen. De murriga gröna väggarna och de långa ekborden erbjuder en sällskaplig känsla, som tar oss ett steg bort från den svenska principen att inte prata med sin bordsgranne.  Och tillsammans med den dova belysningen och molnet av rök över våra huvuden från kökets äkta amerikanska rökugnar från Oklahoma, känns lokalen som ett smokehouse fast som en restaurang. 

På brickor serveras det lång rökt oxbringa och burnt ends, med coleslaw och syrad rödlök vid sidan om, tillsammans med en kall öl från deras nya ölmärke Big Bones Brews. Det finns även vegetariska alternativ i kvällsrestaurangen, något man ser om man tar en titt ner längs det långa ekbordet. 

Där den ena ägaren, Ludvig Åström blev kär i Texas och den andra, Niklas Elshazry bär på 15 års erfarenhet i köket, har det två ägarna bakom Brisket & Friends slagit ihop sina stora intressen och infört sitt egna koncept i Sverige – bra barbecue och öl, som i Texas fast i Sverige.

Upplandsgatan 7, Stockholm

brisketandfriends.se

Publicerad: 2019-02-20