Stockholm, Sverige: Efter tre år: Restaurang Garba får egna lokaler
Nyhet

Efter tre år: Restaurang Garba får egna lokaler

Efter tre års gästspel och pop ups för äntligen restaurangprojektet Garba ett permanent hem. Från 8 januari hittar man Garba på Norrlandsgatan 24 i centrala Stockholm. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Stockholm

Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström har under se senaste åren gästspelat på flera restauranger runt om i Stockholm, utan en fast lokal eller meny. Istället har man anordnat hemma hos-middagar, åkt på turnéer, dykt upp i olika kök och ibland öppnat lite längre pop up-krogar. I somras var man bland på vinbaren Tyge & Sessil. 

Nu har dock kockarna bestämt sig för att att ge sitt restaurangprojekt Garba ett permanent hem. Linn och Marion fann varandra redan 2015 genom sitt gemensamma intresse för rak och ärlig mat, den upprymda känslan av förälskelse till ett vackert salladsblad, att äta tillsammans med andra och att dricka gott, naturligt vin.

På Garba blandar man innovation och tradition och några signaturrätter är bland annat Penkingstyle anka med persiljesås och inkokta plommon, grillad havskräfta med satsuma, kärnmjölksdressing, vinterblad och surdeg samt Ravioli fyllda med rotselleri och bredsjö hårdost. Buljong på syrade grönsaker och dragon. 

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2019-12-05