Stockholm, Sverige: En semester i skärgården med noll utsläpp
Foto:Neste
Nyhet

En semester i skärgården med noll utsläpp

Det är mycket debatt om flygskam och utsläpp nu. Här kommer ett härligt alternativ för den som söker ett miljövänligt alternativ i Stockholms skärgård som lämnar noll avtryck.

Text: Sofia Sundström

Zero Vacation är den nya nollutsläppssemestern, ett nytt koncept som ska agera som motvikt mot den långväga lyxsemestern. Under nollutsläppssemestern bor man i en specialdesignad stuga, Nolla Cabin, som är designad av den finske industridesignern Robin Falck. Den är ämnad som ett experiment för att visa att man kan leva på mindre och tillbringa mer tid ute i naturen, samtidigt som man inte lämnar något avtryck.

– Fler tänker mer på att resan ska vara hållbar, nu gäller det att man även kan erbjuda något väl framme vid målet som bidrar till så lite fossila utsläpp som möjligt. Vi vill visa att små ändringar i vardagen kan göra stor skillnad för ens påverkan på klimatet och vi hoppas på att fler kan inspireras och göra liknande egna omställningar, säger Olle Tejle och Hugo Olofsson som driver Lidö Värdshus, som tillsammans med Neste och Skärgårdsstiftelsen startat projektet.

Nolla Cabin finns på Lidö i Stockholms skärgård och är ett steg i projektet att göra ön helt fossilfri. Under din vistelse här kommer du att äta mat som är lokalproducerad och färdas i fordon som inte har några utsläpp, allt är utformat för att vara miljövänligt. 

Du kan boka din nollusläppssemester från och med den 1 maj på lidovardshus.se

Publicerad: 2019-03-12