Stockholm, Sverige: Exklusiv bildextra på Nobis nya Stockholmshotell
Nyhet

Exklusiv bildextra på Nobis nya Stockholmshotell

Nobiskoncernen, som bland annat äger anrika Café Opera och Nobis Hotel i Stockholm, öppnar nytt hotell i huvudstaden i vår. Blique riktar in sig på folk som lever högpresterande liv. 

Text: Sofia Sundström

I april i år invigs Nobis nya hotell Blique på Gävlegatan 18 i Vasastan i Stockholm. Det skriver vår systertidning Travel News som fått ta del av exklusivt bildmaterial. Hotellet kommer att husera 249 rum totalt, varav 50 är så kallade Sleep rooms – rum utan fönster – och 58 Studios med pentry. Under skapandet av hotellet har Nobis samarbetat med arkitekter från Wingårdhs som bland annat har designat Nobis Hotel Köpenhamn och Miss Clara i Stockholm. De 50 rummen i kategorin Sleep room är tänkta att attrahera särskilt kreativa övernattare, i och med att forskning visar att personer med ett kreativt yrke behöver mer återhämtning för att kunna prestera på samma nivåa dag efter dag än andra yrkesgrupper. Vidare så kommer Blique by Nobis erbjuda flera restauranger och barer, en grönskande innergård och en takterass med utsikt över Stockholm.

För de som planerar att stanna i Stockholm under en längre period kan man välja att bo i en av hotellets Bliques Studior. Lägenheterna är utrustade med det lilla extra som ska få sina gäster att känna sig som hemma, till exempel en Marshall-högtalare och cast-funktion för streaming till tv:n.

Nobis kommer även öppna ett hotell i Köpenhamn i en gammal militäranläggning nära kanalerna som kommer att rymma 260 till 280 rum under året. Ytterligare två mindre hotell planeras öppna i Palma på Mallorca under slutet av 2020, respektive början av 2021. 

Du hittar vår stora Stockholms reseguide här

Publicerad: 2019-03-05