Stockholm, Sverige: Heldigitaliserat hotell slår upp dörrarna i Stockholm
Nyhet

Heldigitaliserat hotell slår upp dörrarna i Stockholm

Zzz Dreamscape Hotel slår upp dörrarna i mitten av oktober och är det senaste i raden hotellöppningar i huvudstaden. Speciellt med det här hotellet är att det inte kommer vara någon personal på plats – så kallat heldigitaliserat. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser i Stockholm

Zzz Dreamscape Hotel kommer att ligga på Kungsgatan 17 i centrala Stockholm. Hotellet kommer att få ett helt nytt koncept med en heldigitaliserad upplevelse, utan personal och med genomgående unik form och design i hela hotellet som ligger under mark.

– Vi har en lång erfarenhet av hotell och ville utmana oss själva kring idén om hur ett hotell kan se ut. Ett helt digitalt och obemannat hotell under mark mitt i city blev en spännande utmaning både tekniskt och arkitektoniskt, säger hotellets ägare Mårten Persson i ett pressmeddelande. 

–  Här har vi bokstavligt löpt hela linan ut och byggt en drömvärld som kittlar sinnena och där gästerna kommer dra på mungipan innan de beger sig in i egna drömmar, fortsätter Persson. 

Zzz Dreamscapes egna app är central genom hela upplevelsen. Gästen checkar in via en automat i entrén, ungefär som på ett flyg, och för att öppna sitt rum använder gästen appen i sin smartphone.

Väl på plats kliver gästen in i en drömsk värld där Alice i underlandet står för huvudinspirationen. Designkonceptet är framtaget av designbyrån This Way Up tillsammans med formgivaren Malin Palm. 

Efter att fastighetsbolaget Gusto, som står bakom Mornington Hotel, tog över fastigheten på Kungsgatan 17 för flera år sedan har ägarna haft en idé om att bygga ett annorlunda hotell i fastigheten. I en tid när alla branscher digitaliseras och konsumenterna eftersöker nya upplevelser arbetades konceptet för nya Zzz Dreamscape Hotel fram. 

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2019-10-07