Stockholm, Sverige: Hotel Gamla Stan öppnar igen
Nyhet

Hotel Gamla Stan öppnar igen

Hotel Gamla Stan öppnar igen efter en omfattande renovering där ambitionen är att behålla byggnadens charm från 1600-talet men nu med en modern tvist.

 Text: Sofia Sundström

Hotellet är belägget på Skeppsbron 22 i Stockholm, i det Hobelinska huset som uppfördes på 1670-talet. Under åren som gått har byggnaden haft ett antal ägare som renoverat huset och bland annat varit ett vandrarhem. 

– Med det fantastiska läget är Hotel Gamla Stan hittills vårt mest strategiskt placerade hotell och ytterligare ett komplement i Gamla Stans utbud. Runt hörnet finns allt inom räckhåll. Vi har satsat på att bevara det gamla och historiska och samtidigt gjort det modernt och bekvämt. Här ska våra gäster trivas och de får möjligheten att vid nästa besök upptäcka ett nytt charmigt rum, säger Martin Hosseini, ägare och grundare Vi Invest. 

Idag kan hotellet erbjuda 81 rum där orginaldetaljerna har bevarats, som till exempel de vackra trätaken, en smidestrappa och delar av Stockholms försvarsmur med dess originalmålningar. Den gamla eleganta känslan av hotellet har bevarats men nu med modernare inslag. På entréplan finns en frukostrestaurang samt Sparadiset Gamla Stan och gymmet som inspirerats av den svenska skogen och det nordiska norrskenet. Ett dubbelrum kostar från cirka 1 300 kronor per natt.

Lediga rum & priser

 

Publicerad: 2019-03-25