Stockholm, Sverige: Miniguide: 7 heta barer i Stockholm
Handplockade tips

Miniguide: 7 heta barer i Stockholm

På besök i Stockholm? Eller är du en local som behöver inspiration och nya tips på barer i din hemstad? Nedan följer sju barer med olika karaktär, redo att upptäckas av dig i sensommeren eller i höstmörkret. 

Indigo

En färgklick och hipsterbar beläget mitt på Götgatsbacken. Hit går du främst för att dricka drinkar och snacka skit eller för att lyssna till olika DJ:s som står och spelar skivor mitt i smeten. Stark utomlandskänsla här, i alla fall innan corona, då krogbesökarna trängdes och minglade runt i en trång, svettig lokal. 

Hitta hit

Trädgården/Under Bron

Stockholms bästa sommarklubb, men också en av Stockholms bästa klubbar under vinterhalvåret under namnet Under Bron. På sommaren finns allt ifrån loppmarknader, dagsfester, konserter, pingisturneringar, quiz och diverse event här och på vintern är det mer av en renodlad nattklubb med fokus på underground och techno. Garanterat feststämning oavsett vilken tid du är här, men ett perfekt ställe för nattsuddaren då Under Bron har öppet till 05. 

Hitta hit

Kvarteret 

Skulle kön på Trädgården vara för lång, ta tuben över Skanstullsbron till Kvarteret som ligger i Slakthusområdet. Kvarteret är en sommarklubb som liknar Trädgården i mångt och mycket, men här är det mer fokus på dans och hit hittar inte alla de som inte vill lämna tullarna. Öppet vintertid då och då, vid evemang eller spelning. 

Hitta hit

Judit och Bertil

En mysig, lite undangömd pärla på Bergsunds strand i Hornstull. Namnet är hämtat från kärleksparet Judit och Bertil som träffades på en dans på Skansen på 30-talet då glasblåsaren Bertil fick upp ögonen för lantbruksdottern Judit. Paret bodde i Hornstull och har inspirerat till både en stor väggmålning och en stor pärlplatta inuti baren. Här kan man både ta ett glas vin eller käka en god middag. Familjär stämning. 

Hitta hit

Folkbaren 

Obligatoriska aw-bubblet hittar du på Folkbaren intill Folkoperan. Det finns en hel del platser inomhus, men vill du sitta utomhus på den lilla uteserveringen gäller det att vara i tid, många gillar nämligen cava för 59 kronor glaset. 

Hitta hit

Morfar Ginko 

Morfar Ginko passar lika bra som ett aw-ställe, ett restaurangbesök eller en nattklubb. På veckodagarna är det perfekt för att ta en öl med många långbord utställda och de har också ett musikquiz varje onsdagkväll. På helgen försvinner en del av borden och det finns mer utrymme för dans, har du riktigt tur öppnar de källaren för mer dans. Missa inte den vedungsbakade pizzan till middag, eller till lunch dagen efter. 

Hitta hit

Ugglan 

En fritidsgård för vuxna. Här finns alltifrån shuffleboard, biljard, boule, rundpingis, airhockey, flipperspel, brädspel och arkadspel. Dessutom goda burgare och bärs. Dra hit ett kompisgäng eller varför inte på en dejt så slipper du pinsamma tystnader.

Hitta hit

Läs ytterligare 157 handplockade tips till Stockholm här.

Publicerad: 2021-08-25