Stockholm, Sverige: MUJI öppnar i Stockholm – blir störst i Europa
NYHET

MUJI öppnar i Stockholm – blir störst i Europa

Idag öppnar MUJI sin första flaggskeppsbutik i Sverige. Den japanska butiken kommer att ligga i Åhléns City och ta över hela fjärde våningen.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Stockholm

MUJI grundades i Japan 1980 och är idag omåttligt populärt i landet och i andra delar av världen. MUJI är en förkortning av det lite krångligare namnet "Mujirushi Ryouhin" och betyder ungefär "Inget märke, bara vara". MUJI har gjort sig ett namn genom enkel och funktionell design och på grund av sitt breda sortiment. MUJI har allt ifrån mode, möbler och hemelektronik till mat, hygien och belysning.

Några av de nya produktsegmenten för Sverige är möbler, sängkläder, textilier och belysning. Den nya flaggskeppsbutiken kommer även inkludera tjänster som inredningsrådgivare, stylingrådgivare, smakrådgivare och broderi.  Själva butiken är 1216 m2 stor och är delvis gjord av virke från en 100 år gammal, och övergiven, ladugård i Järvsö i Dalarna.

Inom mode kommer MUJI att presentera några nyheter i och med nyöppningen. Bland annat MUJI Walker Active Wear, som är en kollektion med svettabsorberande och snabbtorkande egenskaper. MUJI kommer också utöka sitt utbud av skor och erbjuda hela det europeiska sortimentet. De kommer även erbjuda ett större sortiment av barnkläder och accessoarer för barn, detta inkluderar överdelar, underdelar, underkläder, skor och väskor. Även hudvårdssegmentet kommer att förlängas, här fokuserar MUJI på att skapa produkter som är skonsamma mot huden och använder sig av naturligt vatten vid tillverkningen.

MUJI är välkända i världen för sina förvaringsenheter, vilket också är ett segment som kommer att utökas i och med den nya flaggskeppsbutiken, där MUJI kommer fokusera på lagringsenheter producerade med naturmaterial. Hushållsvaror är en stor del av MUJI:s produkter, med produkter som väggmöbler, sängkläder, mattor, kuddar, belysning och hushållsapparater, som nu kommer att introduceras och vara en stor del av det nya produktsegmentet.

I samband med butiksöppningen kommer MUJI också att lansera en ny svensk e-handels hemsida.

Läs den stora reseguiden till Stockholm HÄR.

Publicerad: 2019-08-16